Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Fanúšikovia Argentíny aj napriek víťazstvám nie sú spokojní

Lionel Messi oslavuje svoj gól na MS proti Bosne Foto: TASR/AP

Ofenzívna hviezda FC Barcelona priznala, že argentínski futbalisti boli proti Iránu trochu nervózni z bezgólového stavu.

Belo Horizonte 22. júna (TASR) - Argentínsky futbalista Lionel Messi rozhodol gólom v nadstavenom čase o triumfe 1:0 nad Iránom v zápase F-skupiny MS 2014 a posunul svoj tím do osemfinále. "Albicelestes" sa tak už síce kvalifikovali medzi posledných šestnásť tímov, ale argentínski priaznivci zatiaľ márne čakajú na presvedčivejšie výkony Messiho a jeho spoločníkov.

Rozhodujúci moment nezáživného sobotňajšieho zápasu v Belo Horizonte prišiel v prvej minúte nadstaveného času. Kapitán Argentíny Messi sa uvoľnil na hranici šestnástky a technickou strelou obstrelil brankára Alireza Haghighiho. "Keď máte Messiho, tak je všetko možné," reagoval po zápase tréner víťazov Alejandro Sabella.

Argentína zdolala v úvodnom dueli na šampionáte Bosnu a Hercegovinu (2:1) a po dvoch zápasoch tak má na konte poltucet bodov. Samotné výkony hráčov sú však vzdialené optimu a uvedomujú si to aj samotní futbalisti.

"My hráči sme prví, ktorí si uvedomujeme, že momentálna úroveň našej hry nie je maximum z našej strany. Na druhej strane som veľmi šťastný, že som dal gól a postúpili sme, pretože to nebolo jednoduché. Vďaka víťaznému gólu v závere zápasu môžeme byť teraz pokojnejší," cituje agentúra dpa Messiho, ktorý dal proti Iránu svoj druhý gól na "mundiale" v Brazílii. "Potrebovali sme ten gól, aby sme mali už istý postup. Neboli by sme v rovnakej situácii, ak by sa to skončilo 1:1, pretože by sme proti Nigérii potom museli vyhrať."

Ofenzívna hviezda FC Barcelona priznala, že argentínski futbalisti boli proti Iránu trochu nervózni z bezgólového stavu. "Hráči Iránu dobre pozične bránili, na ľavej strane mi nenechali žiadny voľný priestor. Bolo to komplikované. Snažili sme sa rôznymi spôsobmi, ale nedokázali sme sa presadiť až do poslednej minúty," dodal Messi. "Možno sme hrali v pomalom tempe, ale povrch ihriska bol suchý od veľkej horúčavy. Ak v takom prípade je ešte súper dobre organizovaný s veľkým počtom hráčov vzadu, tak potom sa ťažko presadzuje."