Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Messi priznal, že chcel odísť zo Španielska kvôli daňovákom

Hráč Barcelony Lionel Messi. Foto: TASR/AP

Messi v rozhovore pre katalánske rádio RAC1 tiež uviedol, že očakával Neymarov prestup do Realu Madrid, keď zlyhali Brazílčanove rokovania s katalánskym veľkoklubom.

Madrid 9. októbra (TASR) - Argentínsky futbalista Lionel Messi priznal, že uvažovala o odchode zo Španielska v období, keď ju vyšetrovali miestne daňové orgány. V súčasnosti už podobné myšlienky nemá a plánuje v tíme FC Barcelona ukončiť svoju kariéru.

Messi v rozhovore pre katalánske rádio RAC1 tiež uviedol, že očakával Neymarov prestup do Realu Madrid, keď zlyhali Brazílčanove rokovania s katalánskym veľkoklubom.

Messiho a jeho otca Jorgeho uznali za vinných z krátenia daní v hodnote 4,1 milióna eur v rokoch 2007 - 2009. Obaja dostali pokutu 10 miliónov eur a podmienečný trest na 21 mesiacov. "Keď som začal mať problémy s daňami, boli to zložité časy pre mňa a moju rodinu. Cítil som sa, ako keby ma týrali. Nechcel som opustiť Barcelonu, no chcel som odísť zo Španielska," povedal Messi. Tridsaťdvaročnému hráčovi vyprší zmluva v roku 2021, no dúfa v jej predĺženie. "Nebude to problém. Dnes už je jasné, že mám predstavu ukončiť kariéru tu," dodal Argentínčan.

Messimu pochopiteľne neušlo ani letné naťahovanie o Neymara, ktorý mal v úmysle opustiť Paríž St. Germain. "Úprimne som si myslel, že ak nepríde k nám, určite skončí v Madride. Chcel som ho mať v mužstve, je jedným z najlepších na svete. Je nepredvídateľný, odlišný, hrať s ním znamená mať viac možností," vystrúhal Messi kompliment bývalému spoluhráčovi.