Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Messi neuniesol tlak, počas zápasu zvracal

Argentínsky futbalista Lionel Messi zvracia pred nemeckým futbalistom Matsom Hummelsom vo finále na MS vo futbale 2014 Argentína - Nemecko v brazílskom Riu de Janeiro 13. júla 2014. Foto: FOTO TASR/AP

Tlak na hviezdu Argentíny bol obrovský, nervové vypätie sa podpísalo aj pod incident v priebehu prvého polčasu.

Rio de Janeiro 14. júla (TASR) - Lionela Messiho vyhlásili po skončení finálového súboja MS v Brazílii za najlepšieho hráča turnaja, napriek tomu argentínsky útočník nepocestuje domov spokojný. Messi nesplnil svoju hlavnú úlohu, ktorou bolo doviesť "albicelestes" k zisku titulu majstrov sveta, keď Argentína v nedeľňajšom finále na slávnej Maracane nestačila na Nemecko a prehrala 0:1 po predĺžení.

Argentínsky kapitán sa mohol vyrovnať Diego Maradonovi, pod vedením ktorého získala juhoamerická krajina majstrovský titul v roku 1986. Tlak naňho bol obrovský, nervové vypätie sa podpísalo aj pod incident v priebehu prvého polčasu, keď Messi opäť na trávniku vracal. Hoci mal v priebehu zápasu niekoľko sľubných akcií, výraznejšie sa nedokázal presadiť a napokon aj zásluhou toho Argentínčania nedokázali nájsť recept na výborne pracujúcu nemeckú defenzívu.

"Sme veľmi smutní, pretože myslím, že sme si zaslúžili viac. Nevyužili sme však šance, ktoré sme si vytvorili. Nevyhrali sme pohár, ktorý sme chceli získať pre všetkých Argentínčanov," povedal Messi krátko potom, ako si spolu s tímom prevzali strieborné medaily za končené druhé miesto na brazílskom turnaji. Tesne predtým kráčal Messi na hlavnú tribúnu štadióna Maracana po prvý raz, keď z rúk prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera dostal Zlatú loptu pre najlepšiho hráča podujatia. "Je to len cena útechy, chcel som pre náš národ tú hlavnú trofej," dodal smutný 27-ročný útočník.