Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

MLS: Dallas má šesť pozitívnych prípadov, celý tím je v izolácii

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Turnaj s názvom MLS je späť odohrajú od budúceho týždňa za prísnych bezpečnostných a hygienických predpisov v Disney Worlde v Orlande bez prítomnosti divákov.

Orlando 1. júla (TASR) - Až šesť pozitívnych prípadov na nový koronavírus u hráčov hlási futbalový klub zámorskej MLS FC Dallas. Testy ich odhalili po prílete tímu na Floridu, kde plánujú na budúci týždeň reštartovať profiligu turnajovým spôsobom na jednom mieste.

Podľa klubu mali všetci hráči i členovia realizačného tímu pred odchodom do Orlanda negatívne testy. U dvoch zistili nákazu hneď po prílete a okamžite ich izolovali. Po ďalšom kole testovania pribudli ešte ďalší štyria hráči s pozitívnym testom. Po konzultácii s vedením MLS sa preto kompletný klub z Dallasu rozhodol nastúpiť do dočasnej karantény v hotelových izbách.

Profiligu, v ktorej pôsobia aj štyria slovenskí hráči Albert Rusnák (Real Salt Lake), Ján Greguš (Minnesota United), Matej Oravec (Philadelphia Union) a Boris Sekulič (Chicago Fire), prerušili 12. marca pre pandémiu koronavírusu. Kluby v novej sezóne stihli zatiaľ odohrať iba dve kolá.

Turnaj s názvom "MLS je späť" odohrajú od budúceho týždňa za prísnych bezpečnostných a hygienických predpisov v Disney Worlde v Orlande bez prítomnosti divákov.