Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

MLS: Nová sezóna sa začne 3. apríla, pribudne Austin a bude sa rokovať

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Jednotliví účastníci profiligy môžu otvoriť predsezónne tréningové kempy 22. februára.

New York 26. januára (TASR) - Nový ročník zámorskej futbalovej Major League Soccer (MLS) sa začne 3. apríla a vyvrcholí v play off finálovým duelom 11. decembra. Jednotliví účastníci profiligy môžu otvoriť predsezónne tréningové kempy 22. februára.

Ako uviedla agentúra AP, pre pandémiu koronavírusu stále zostáva otvorená otázka účasti divákov na tribúnach. Panuje aj neistota ohľadom účasti troch kanadských klubov MLS pre obmedzenia v cestovaní. V minulej sezóne sa museli kanadskí účastníci presťahovať do USA, aby mohli súťaž dohrať. Toronto hralo domáce zápasy v Connecticute, Montreal v New Jersey a Vancouver v Portlande.

Liga aj zástupcovia hráčov sa tiež dohodli, že opäť otvoria vyjednávania o kolektívnej zmluve. Hráčska únia už s vedením súťaže pred rokom absolvovala dve náročné kolá rokovaní. Prvé ešte vo februári pred štartom minulého ročníka, druhé v júni, na ktorom hráči súhlasili s krátením mzdy pre pandémiu COVID-19. Začiatkom tohto mesiaca vedenie MLS únii navrhlo, že hráči budú v tejto sezóne poberať plnú mzdu výmenou za to, že sa aktuálne platná kolektívna zmluva predĺži o dva roky. Únia sa do týchto rokovaní zatiaľ neponáhľa.

V novej sezóne sa MLS rozšíri na 27 účastníkov, nováčikom bude Austin. V Západnej konferencii bude hrať 13 klubov, vo Východnej konferencii 14. Základná časť sa skončí 7. novembra a play off odštartuje 19. novembra. Termín zápasu All Star zatiaľ neurčili. V najbližších dňoch bude známy aj televízny program profiligy.