Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Mníchov je ďalším oficiálnym kandidátom na spoluorganizáciu EURO 2020

Zaplnená mníchovská Allianz Aréna pred finále Ligy majstrov medzi Bayernom Mníchov a Chelsea Londýn. Foto: TASR/AP

Európsky šampionát sa v roku 2020 uskutoční v trinástich krajinách naprieč kontinentom.

Frankfurt 25. apríla (TASR) - Mníchov je oficiálnym uchádzačom na spoluorganizáciu EURO 2020. Nemecký futbalový zväz (DFB) v piatok odovzdal všetky potrebné dokumenty spojené s kandidatúrou.

"Sme si istí, že sme spolu s našimi partnermi pripravili silnú kandidatúru," vyhlásil generálny sekretár DFB Helmut Sandrock. Mníchov kandiduje na dva rôzne balíky zápasov - prvý pozostáva z troch duelov základných skupín plus jedno štvrťfinále, druhý je na semifinále a finále.

Európsky šampionát sa v roku 2020 uskutoční v trinástich krajinách naprieč kontinentom. Záujem má takmer tridsať štátov, uzávierka prihlášok bola v piatok. Európska futbalová únia (UEFA) určí dejiská v septembri tohto roku.

Hlavné mesto Walesu Cardiff sa hlási o spoluorganizáciu EURO 2020

Cardiff podal oficiálnu kandidatúru na spoluorganizáciu futbalového šampionátu EURO 2020. Hlavné mesto Walesu ponúka ako dejisko Millennium Stadium s kapacitou takmer 75.000 miest.

"Sme presvedčení, že máme silný a presvedčivý návrh," optimisticky vyhlásil šéf exekutívy Futbalovej asociácie Walesu (FAW) Jonathan Ford. Cardiff sa uchádza o balík troch duelov v základných skupinách a jedného v osemfinále alebo vo štvrťfinále.

Švajčiarsko sa vzdalo úmyslu spoluorganizovať EURO 2020

Bern 25. apríla (TASR) - Švajčiarsko v piatok odstúpilo od úmyslu spoluorganizovať šampionát EURO 2020. Šéf Švajčiarskeho futbalového zväzu Peter Gillieron to zdôvodnil malou šancou uspieť v kandidátskom boji.

Európsky šampionát sa v roku 2020 uskutoční v trinástich krajinách naprieč kontinentom. Záujem prejavilo pôvodne viac ako tridsať štátov, už pred Švajčiarskom sa ale kandidatúry vzdali aj Poľsko, Fínsko, Česko a Portugalsko. Uzávierka prihlášok bola v piatok, UEFA určí dejiská v septembri.

Švajčiarsko pôvodne navrhovalo ako jedno z dejísk EURO 2020 bazilejský štadión St. Jakob Park. Keďže ale krajina spolu s Rakúskom usporiadala EURO v roku 2008, "helvéti" by pravdepodobne tentoraz šancu nedostali.