Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Martin Petráš ukončil kariéru, bude sa venovať manažérskej činnosti

Martin Petráš, archívne foto. Foto: TASR/archív

V rokoch 2002 až 2010 hral za národný tím, v 38 zápasoch dal jeden gól.

Bratislava 28. mája (TASR) - Slovenský futbalista Martin Petráš oficiálne ukončil svoju kariéru. Po Zdenovi Štrbovi je tak druhým členom kádra slovenskej reprezentácie z MS 2010 v JAR, ktorý sa rozhodol pre športový dôchodok. Informovalo o tom štvrtkové vydanie denníka Šport.

"V prvom rade musím povedať, že som dosiahol všetko, po čom som túžil. Ak by som mal použiť jedno slovo, poviem spokojnosť. Alebo možno ešte výstižnejšie by bolo hrdosť. Z malej Prievidze som sa dostal do sveta a myslím si, že som sa nestratil. Som jediný slovenský futbalista, ktorý hral na ME 2000 do 21 rokov, OH 2000 v Sydney aj MS 2010 v Juhoafrickej republike," uviedol 35-ročný Petráš.

Svoju kariéru odštartoval v Prievidzi, v roku 2000 opustil Slovensko a odvtedy pôsobil len v zahraničí. Po angažmáne v Jablonci pôsobil v Sparte Praha, kde si zahral aj skupinovú fázu Ligy majstrov. Krátko obliekal aj dres škótskeho Hearts a FBK Kaunas v Litve. V roku 2006 zakotvil v Taliansku, kde okúsil Seriu B. V závere kariéry pôsobil v treťoligovom talianskom klube Delta Porto Tolle a derniéru zažil v ročníku 2014/2015 v sanmarínskej La Fiorite.

V rokoch 2002 až 2010 hral za národný tím, v 38 zápasoch dal jeden gól. "Chcem sa teraz venovať manažérskej činnosti a zistil som, že dve veci už jednoducho naraz robiť nedokážem. Aspoň nie na sto percent. Pokojne by som mohol ešte hrať, ale rozhodol som sa, že je najvyšší čas skončiť s aktívnou činnosťou a vrhnúť sa do iného sveta. Hoci stále spojeného s futbalom," prezradil pre Šport.