Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Mourinho už boj o titul vzdal

Portugalský tréner Chelsea José Mourinho Foto: TASR/AP

Po zakopnutí s Norwichom mali podľa neho hráči "The Blues" v hlavách nevydarenú odvetu semifinále Ligy majstrov s Atleticom Madrid.

Londýn 5. mája (TASR) - Boj o titul v anglickej Premier League sa nás už netýka, vyhlásil kormidelník futbalistov londýnskej Chelsea Jose Mourinho. Jeho tím v nedeľňajšom zápase 37. kola iba remizoval doma so zachraňujúcim sa Norwichom City 0:0. Toto zakopnutie znamená, že na vedúce duo Manchester City a FC Liverpool stráca Chelsea jeden bod, no namiesto dvoch zápasov ako jej rivali v boji o titul majú "The Blues" k dispozícii už len jeden súboj.

"Naši útočníci sú bez debaty dobrí, ale majú svoje špecifické danosti a obmedzenia. Nie sú to hráči, ktorí by dokázali na piatich metroch štvorcových obísť troch či štyroch protihráčov individuálnym driblingom a potom vystreliť. Proti Norwichu sa to ukázalo v plnej nahote, že v takejto situácii sú bezradní," vyhlásil Mourinho, ktorého mužstvo tejto sezóne pravdepodobne skončí bez trofeje. "Vyskúšali sme všetko, ale po remíze s Norwichom vieme, že nemáme šancu stať sa majstrami," dodal portugalský kormidelník.

Podľa neho mali hráči "The Blues" v hlavách nevydarenú odvetu semifinále Ligy majstrov s Atleticom Madrid. "Prvý polčas bol z našej strany veľmi lenivý, hráči sa ťažko hýbali, chýbalo im nasadenie, stredopoliari nerobili žiaden tlak na súpera," konštatoval Mourinho. Chelsea mala šťastie, že rozhodca Neil Swarbrick neodpísal hosťom jedenástku po faule Johna Terryho na Martina Olssona. Na druhej strane arbitrova píšťalka dvakrát mlčala aj pri sporných situáciách, keď boli v šestnástke Norwichu faulovaní Andre Schürrle a Eden Hazard. "Nebudem sa vyjadrovať k rozhodcom, pretože môj asistent Rui Faria za to teraz pyká šesťzápasovým dištancom," konštatoval rozladene Mourinho.

Portugalčan vie, že v lete bude musieť mužstvo posilniť. "Bude to dlhé leto. Musíme si spoločne sadnúť a zanalyzovať naše možnosti a to, čo nám ponúkne trh." Na odchode zo Stamford Bridge je 33-ročný ľavý obranca Ashley Cole ako aj ďalšie ikony klubu - stopér John Terry a stredopoliar Frank Lampard. Všetkým trom vypršali zmluvy, no Mourinho by si ich rád v mužstve udržal.