Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Mourinho chce prísnejší trest pre Manchester City

Jose Mourinho Foto: TASR/AP

Z porušenia pravidiel finančnej fair-play bol v máji uznaný vinným úradujúci anglický majster Manchester City.

Londýn 20. septembra (TASR) - Tréner futbalistov FC Chelsea Jose Mourinho sa vyjadril za prísnejšie tresty pre kluby, ktoré sa previnia proti regulám finančnej fair-play. Pravidlá o finančnej kontrole zaviedla Európska futbalová únia (UEFA) vlani v snahe zamedziť bohatým klubom míňať na nákupy nových hráčov viac ako ostatné tímy.

Z porušenia pravidiel finančnej fair-play bol v máji uznaný vinným úradujúci anglický majster Manchester City. Nedeľňajší súper londýnskej FC Chelsea musel z toho dôvodu zaplatiť pokutu 60 miliónov eur. Mourinho si však nemyslí, že trest bol adekvátny. "Pokuty nie sú dostatočné. UEFA by mala previnilcom odobrať body a možno aj majstrovské tituly. Potom s tým možno prestanú," uviedol 51-ročný Portugalčan pre britské médiá.

Manchester City, ktorý v roku 2008 kúpil arabský šejk Mansour bin Zayed, minul na nákupy hráčov v posledných sezónach stovky miliónov eur. Rovnakou taktikou sa v minulosti prezentovala aj Chelsea. Klub zo štadióna Stamford Bridge od roku 2003 vlastní ruský oligarcha Roman Abramovič. Mourinho je však presvedčený, že Londýnčania vždy nakupovali podľa pravidiel. "Možno sme míňali viac ako ostatní, ale všetko bolo v rámci regulí. Teraz máme pravidlá finančnej fair-play a tie sú rovnaké pre všetkých," dodal Mourinho.

Zápas 5. kola Premier League medzi Manchestrom City a FC Chelsea je na programe v nedeľu od 17.00 SELČ.