Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Moyes je hrdý na to, že mohol byť trénerom ManU

David Moyes Foto: TASR/AP

Moyesa odvolalo vedenie klubu v utorok, pričom nevydržal vo funkcii ani celý rok.

Londýn 23. apríla (TASR) - Bývalý tréner Manchestru United David Moyes sa necelý deň po odchode z Old Traffordu vyjadril k svojmu odvolaniu. Podľa vlastných slov chápe dôvody, pre ktoré musel skončiť a svoju trénerskú skúsenosť v jednom z najvýznamnejších anglických klubov si nesmierne váži.

"Byť trénerom Manchestru United, jedného z najväčších klubov na svete, bolo a stále je niečo, na čo som nesmierne hrdý," citujú britské médiá z jeho stanoviska. "Prevziať kormidlo po tak dlhom čase stability a úspechov, bola obrovská výzva. Rozsah práce trénera United je naozaj obrovský, nikdy som sa však nevyhýbal tvrdej robote a to isté platí aj pre celý realizačný tím. Ďakujem im za obetavosť a vernosť počas sezóny."

Moyesa odvolalo vedenie klubu v utorok, pričom nevydržal vo funkcii ani celý rok. Dôvodom boli zlé výsledky, keďže United momentálne figurujú až na siedmom mieste v tabuľke Premier League a po mnohých rokoch nebudú v novej sezóne účinkovať v Lige majstrov. Poslednou kvapkou v pohári bola nedeľňajšia ligová prehra s bývalým Moyesovým klubom FC Everton 0:2. "Naplno sme sa zameriavali na proces prestavby, ktorá je pre tento tím potrebná. Avšak počas tohto obdobia výkony a výsledky neboli také, na aké bol Manchester United a fanúšikovia zvyknutí a aké by sa očakávali. Preto chápem a zdieľam ich frustráciu."

Moyes sa tiež vo svojom stanovisku poďakoval zamestnancom klubu, ale aj fanúšikom. "Počas krátkeho pôsobenia v Manchestri United som pochopil, aké sú Old Trafford a Carrington skvelé miesta. Chcel by som sa poďakovať všetkým zamestnancom, vďaka ktorým som sa cítil v tomto klube vítaný a od prvého dňa ako súčasť rodiny United. Samozrejme, ďakujem aj všetkým fanúšikom, ktorí ma počas sezóny podporovali. Prajem vám aj klubu do budúcnosti len to najlepšie."

Škótsky kormidelník na záver priznal, že z tejto skúsenosti bude čerpať aj v budúcnosti. "Vždy som veril, že tréneri sa počas svojej kariéry nikdy neprestanú učiť a viem, že zo svojho pôsobenia v Manchestri United si vezmem neoceniteľnú skúsenosť. Som hrdý, že som viedol tento tím až do štvrťfinále Ligy majstrov a Alexovi Fergusonovi zostanem navždy vďačný, že veril v moje schopnosti a dal mi možnosť viesť Manchester United."