Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Brazília si pokazila imidž, tvrdí Maradona

Diego Maradona Foto: TASR/AP

Brazílski priaznivci v šoku sledovali ako ich miláčikovia prehrali s Nemeckom 1:7.

Belo Horizonte 9. júla (TASR) - K debaklu brazílskych futbalistov, ktorí v semifinále majstrovstiev sveta prehrali na domácej pôde s Nemeckom šokujúco 1:7, sa vyjadril aj legendárny argentínsky futbalista Diego Maradona. Brazília si podľa neho pokazila imidž a dostala od Nemcov úder kladivom.

Brazília prehrala na domácej pôde prvýkrát od roku 1975 po 64 súťažných zápasoch a o šesť gólov prehrala predtým iba v roku 1920, keď ich na turnaji Copa America zdolal Uruguaj 6:0. "Vedel som, že Nemci sú lepší. Hra Brazílie sa mi od začiatku na turnaji nepáčila, ale že to dopadne až takýmto devastačným spôsobom som nečakal," povedal pre agentúru Reuters Maradona, ktorý počas MS spolukomentuje pre venezuelskú televíznu spoločnosť Telesur.

"Nemci hrali výborne, ale Brazílčania jednoducho neboli na ihrisku. Občas mi to pripadlo ako futbal na malé bránky. Je mi ľúto brazílskeho národa, pretože svojmu tímu veril a veľmi túžil po zlate, ale futbal prináša aj takéto momenty," dodal Maradona, ktorý ako tréner Argentíny zažil prehru 0:4 vo štvrťfinále MS 2010. "Vtedy sme dostali tri góly v závere, bolo to iné ako teraz," zaspomínal Maradona.

Brazílski priaznivci v šoku sledovali ako ich miláčikovia dostávajú jeden gól za druhým, na tvárach fanúšikov sa ligotali slzy a nešťastné pohľady. Časť publika potom svojich reprezentantov vypískalo, najviac si to odniesol trápiaci sa útočník Fred.

Zlyhanie Brazílie prekvapilo aj Sabellu

Tréner Argentíny Alejandro Sabella
Foto: TASR/AP
Šokujúcu prehru brazílskych futbalistov v semifinále majstrovstiev sveta 1:7 s Nemeckom si nevie vysvetliť ani tréner Argentíny Alejandro Sabella.

"Futbal nemá logiku," povedal pre agentúru AP. Argentínski futbalisti sledovali duel Brazília - Nemecko v televízii, potom absolvovali v Sao Paulo krátky dvadsaťminútový tréning.

"Nie je to normálny výsledok, ale futbal prináša aj takéto," dodal Sabella. Argentínski futbalisti budú o postup do finále bojovať v stredu proti Holandsku.