Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Najlepší hráč v Európe vzíde z trojice Ronaldo, Neuer a Robben

Cristiano Ronaldo, Manuel Neuer a Arjen Robben Foto: TASR/AP

Neuer je prvým brankárom, ktorý sa v novej forme ankety dostal medzi trojicu finalistov.

Berlín 14. augusta (TASR) - Cristiano Ronaldo, Manuel Neuer a Arjen Robben figurujú v užšom výbere kandidátov na ocenenie pre Najlepšieho hráča v Európe za uplynulú sezónu. Európska futbalová únia (UEFA) ako organizátor ankety zverejnila mená vo štvrtok.

Pôvodný desaťčlenný zoznam futbalistov zúžili svojím hlasovaním novinári z 54 členských krajín UEFA. Víťaza určia opäť žurnalisti online hlasovaním 28. augusta počas žrebu základných skupín novej edície Ligy majstrov.

Neuer je prvým brankárom, ktorý sa v novej forme ankety dostal medzi trojicu finalistov. V nedeľu ho vyhlásili za Futbalistu roka v Nemecku, keď svojej krajine pomohol k zisku titulu majstrov sveta a s Bayernom Mníchom vybojoval v minulej sezóne domáce double.

Portugalský útočník Ronaldo na svetovom šampionáte v Brazílii nežiaril, Real Madrid ale rekordnou 17-gólovou porciou výrazne "ťahal" na ceste za triumfom v prestížnej Lige majstrov. S madridským veľkoklubom sa zároveň tešil zo zisku Španielskeho pohára.

Holandský krídelník Robben sa v drese národného tímu tešil z bronzovej priečky na MS v Brazílii a rovnako ako Neuer sa s mníchovským Bayernom dočkal triumfu v lige i domácom pohári.

Anketa o Najlepšieho hráča v Európe v tejto podobe existuje od sezóny 2010/2011. Vlani získal titul Franck Ribery z Bayernu Mníchov, pred ním hráči FC Barcelona Andres Iniesta a Lionel Messi.