Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Najlepšími strelcami Premier League Salah a Son

Futbalista Liverpoolu Mohamed Salah sa teší po strelení gólu. Foto: TASR / AP

Spoločne získali Zlatú kopačku.

Londýn 22. mája (TASR) - Mohamed Salah z FC Liverpool a Son Heung-Min z Tottenhamu Hotspur spoločne získali Zlatú kopačku pre najlepšieho strelca anglickej futbalovej Premier League. V skončenej sezóne zhodne nastrieľali 23 gólov.

Obaja skórovali v nedeľnom záverečnom 38. kole PL. Son prispel dvoma gólmi k suverénnemu triumfu "Spurs" na pôde Norwichu 5:0, Salah sa jedným presným zásahom podieľal na víťazstve "The Reds" nad Wolverhamptonom 3:1. Tretie miesto v tabuľke strelcov obsadil Cristiano Ronaldo, kanonier Manchestru United dal 18 gólov.

"Nemôžem uveriť tomu, že som získal Zlatú kopačku," vyhlásil pre BBC 29-ročný Son. "Je to niečo neskutočné. Sníval som o tom už ako malý chlapec. Proti Norwichu som do môjho prvého gólu nepremenil niekoľko čistých šancí a bol som z toho frustrovaný, no nakoniec sa mi podarilo presadiť sa z ťažších pozícií. Spoluhráči mi chceli veľmi pomôcť," citovala reprezentanta Kórejskej republiky agentúra AFP.

Kým Son dostal cenu premiérovo, Salah sa z jej zisku teší už tretíkrát. Egyptský útočník sa stal najlepším strelcom Premier League aj v sezónach 2017/2018 a 2018/2019.



Poradie strelcov v Premier League 2021/2022:



1. Mohamed Salah (FC Liverpool) a Son Heung-Min (Tottenham) obaja 23 gólov, 3. Cristiano Ronaldo (Manchester United) 18, 4. Harry Kane (Tottenham) 17, 5. Sadio Mane (FC Liverpool) 16, 6. Kevin De Bruyne (Manchester City), Diogo Jota (FC Liverpool) a Jamie Vardy (Leicester) po 15, 9. Wilfried Zaha (Crystal Palace) 14, 10. Raheem Sterling (Manchester City) 13, ..., Juraj KUCKA (Watford) 1