Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Tréner Neapolu ťažko hľadal slová po prehre s Chievom

lovenský hráč Neapola Marek Hamšík kričí vo futbalovom zápase talianskej ligy Serie A proti Chievu v Neapole 14. septembra 2014. Foto: TASR/AP

Neapol je súperom futbalistov Slovana Bratislava v I-skupine Európskej ligy, ktorej zápasy sa začínajú už tento týždeň.

Neapol 15. septembra (TASR) - Tréner futbalistov SSC Neapol Rafael Benitez bol sklamaný z prehry jeho tímu v 2. kola Serie A doma s Chievom (0:1).

Jeho zverenci boli celý zápas lepší a aktívnejší, ale nepremenili ani jednu z veľkého množstva príležitostí. Celý zápas odohral aj kapitán slovenskej reprezentácie Marek Hamšík.

Jediným úspešným strelcom na štadióne San Paolo bol hosťujúci Maxi Lopez, ktorý skóroval v 49. minúte. Chievo neprehralo pod Vezuvom druhý zápas po sebe, v januári tam remizovalo 1:1. "Po takomto zápase sa nehovorí jednoducho. Mali sme množstvo šancí, v posledných 20 minútach sme vyvinuli obrovský tlak, ale nedali sme gól. Keby sme vyhrali 3:1, tak nemôže nikto nič povedať. Naši priaznivci boli fantastickí, hnali nás až do konca, ale žiaľ nám to tam nepadlo," povedal Benitez pre Sky Sport.

Neapol mohol ísť do vedenia už v prvom polčase, ale v 27. minúte zahodil jedenástku argentínsky útočník Gonzalo Higuain. Neapol mal držanie lopty 72 percent a bol výrazne lepší vo všetkých štatistikách. Na strely vyhral 33:8, z toho na bránku 9:1, na rohy 15:2. Ani táto obrovská prevaha však na body nestačila.

"Partenopei" nevyšiel vstup do sezóny, keď zo štyroch súťažných zápasov vyhrali len jeden. Neapol nepostúpil do skupinovej fázy Ligy majstrov a teraz senzačne prehral doma s Chievom. Benitez nechcel komentovať, či slabší vstup môže ovplyvniť šance tímu na zisk titulu. "Ja som o Scudette pred sezónou nerozprával. Odohrali sme len druhé kolo, do konca sezóny je veľmi ďaleko," dodal španielsky kouč.

Neapol je súperom futbalistov Slovana Bratislava v I-skupine Európskej ligy, ktorej zápasy sa začínajú už tento týždeň. Neapol privíta vo štvrtok doma Spartu Praha, Slovan sa predstaví na ihrisku švajčiarskeho Young Boys Bern.