Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Futbal

Neapol ukončil sezónu bezgólovou remízou s Lecce

Hráč Neapola Mathias Olivera bojuje o loptu s hráčom Lecce Patrickom Dorguom (vpravo) počas futbalového zápasu Serie A medzi Neapolom a Lecce na štadióne Diega Armanda Maradonu v Neapole v nedeľu 26. mája 2024. Foto: TASR/AP

Obhajcovia majstrovského titulu, ktorí sa v tejto sezóne prebojovali do osemfinále Ligy majstrov, sa tak v budúcom ročníku nepredstavia ani v jednej z európskych pohárových súťaží.

Rím 26. mája (TASR) - Futbalisti SSC Neapol zakončili sezónu na desiatom mieste talianskej Serie A. V nedeľnom zápase záverečného 38. kola remizovali s Lecce 0:0 a s 53 bodmi figurujú za deviatym FC Turín. Slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka odohral v drese "Partenopei" celý duel.

Obhajcovia majstrovského titulu, ktorí sa v tejto sezóne prebojovali do osemfinále Ligy majstrov, sa tak v budúcom ročníku nepredstavia ani v jednej z európskych pohárových súťaží. Lobotka štartoval vo všetkých ligových dueloch, do štatistík si pripísal jednu asistenciu.

Vo svojom predposlednom ligovom stretnutí zvíťazil nový šampión Európskej ligy Atalanta Bergamo nad Turínom 3:0. Atalantu, ktorej patrí v tabuľke štvrtá priečka, ešte čaká dohrávka 29. kola proti Fiorentine. V prípade víťazstva sa môže posunúť na tretie miesto pred Juventus. Duel je na programe v nedeľu 2. júna.

Serie A - záverečné 38. kolo:

SSC Neapol - US Lecce 0:0

/S. Lobotka odohral celý zápas/


Atalanta Bergamo - FC Turín 3:0 (2:0)

Góly: 26. Scamacca, 43. Lookman, 70. Pašalič (z 11 m)