Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Neapolu uzavrú štadión na dva zápasy za pohárové výtržnosti v Ríme

Fotografi pracujú v dyme pochádzajúcom z dymovníc, ktoré hodili fanúšikovia počas finálového zápasu o Taliansky pohár Fiorentina - SSC Neapol na Olympijskom štadióne v Ríme 3. mája 2014. Foto: TASR/AP

Fiorentina bude mať pre divákov zavretý štadión na jedno stretnutie.

Rím 7. mája (TASR) - Futbalisti SSC Neapolu aj so slovenským kapitánom Marekom Hamšíkom odohrajú najbližšie dva domáce ligové zápasy na štadióne Sv. Pavla bez divákov. Vedenie Serie A tak potrestalo tím spod Vezuvu za výtržnosti jeho fanúšikov v sobotňajšom finále Talianskeho pohára proti FC Fiorentine (3:1) v Ríme. Informovala agentúra dpa.

Pred začiatkom finále vládla v Ríme neistá atmosféra. Duel totiž negatívne poznačilo vyčíňanie v okolí Olympijského štadióna, pri ktorom utrpeli strelné zranenia traja fanúšikovia SSC. Finále sa tak začalo so 45-minútovým oneskorením, no priaznivci "modrých" žiadali stretnutie odložiť a chceli štadión opustiť. Dlhé minúty s nimi vyjednával aj Hamšík, ktorý im povedal, že do streľby neboli zapletení žiadni súperovi fanúšikovia ani polícia.

Okolo 200 fanúšikov vniklo po zápase na plochu rímskeho štadióna, aby tak oslávili triumf svojho tímu. Fanúšikovia však kradli futbalové a hráčske veci zo striedačiek a ich invázia oddialila odovzdávanie trofeje.

SSC Neapol je víťazom Talianskeho pohára


Fanúšikovia oboch táborov hlasno pískali pri národnej hymne, ktorú hrali pred začiatkom stretnutia. Počas zápasu niekoľko fanúšikov Fiorentiny kričalo rasistické slogany proti neapolským obyvateľom, pričom jedného z organizátorov zasiahla fľaša do hlavy vhodená zo sektoru Fiorentiny.

Fiorentina bude mať pre divákov zavretý štadión na jedno stretnutie. Neapol zaplatí pokutu 60.000 eur a Fiorentina 50.000 eur. Na jeden zápas majú stop aj diváci Interu Miláno a to za rasistické pokriky na adresu útočníka AC Miláno Maria Balotelliho a proti hráčom Neapolu. Inter, ktorý už minulý týždeň dostal trest na dva zápasy a pokutu 50.000 eur, musí zaplatiť ďalších 50.000 eur.