Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Nemci idú do prípravy bez Süleho, Gnabryho, i Götzeho

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Pozvánku opäť nedostal Marco Reus, ktorého reprezentačná kariéra sa javí byť na konci, a ani Thomas Müller.

Berlín 2. júna (TASR) - Tréner futbalistov Nemecka Hansi Flick nezaradil do nominácie na júnové prípravné stretnutia viaceré opory. V zostave organizátorov budúcoročného európskeho šampionátu budú chýbať v zápasoch proti Poľsku, Ukrajine a Kolumbii Niklas Süle, Serge Gnabry i Mario Götze.

V nominácii na rozdiel od marcových duelov nechýbajú Antonio Rüdiger, Leroy Sané, Jamal Musiala, Julian Brandt, Jonas Hofmann, Lukas Klostermann, či Benjamin Henrichs. Pozvánku opäť nedostal Marco Reus, ktorého reprezentačná kariéra sa javí byť na konci, a ani Thomas Müller.

Flick povolal aj Ilkaya Gündogana z Manchestru City a Robina Gosensa z Interu Miláno, ktorí však nenastúpia 12. júna v Brémach proti Ukrajine, keďže duel sa bude hrať iba dva dni po finále Ligy majstrov. Jediný nováčik v mužstve je Malick Thiaw, obranca AC Miláno. "Všetci naši hráči majú enormnú motiváciu odovzdať všetko pre tím a fanúšikov pred blížiacimi sa ME. V zápasoch chceme na súpera vyvíjať tlak našou ofenzívnou silou cez krídla a zároveň ukázať kompaktnú obranu, v ktorej bude trojica hráčov," prezradil na tlačovej konferencii podľa DPA tréner Flick.

nominácia Nemecka na prípravné stretnutia pred ME 2024:

brankári: Bernd Leno (Fulham), Marc-André ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Frankfurt)

obrancovia: Matthias Ginter (Freiburg), Thilo Kehrer (West Ham), David Raum (Lipsko), Nico Schlotterbeck (Dortmund), Malick Thiaw (AC Miláno), Marius Wolf (Dortmund), Robin Gosens (Inter Miláno), Benjamin Henrichs (Lipsko), Lukas Klostermann (Lipsko), Antonio Rüdiger (Real Madrid)

stredopoliari: Julian Brandt (Dortmund), Emre Can (Dortmund), Niclas Füllkrug (Brémy), Leon Goretzka (Bayern Mníchov), Ilkay Gündogan (Manchester City), Jonas Hofmann (Mönchengladbach), Joshua Kimmich (Bayern), Jamal Musiala (Bayern), Florian Wirtz (Leverkusen)

útočníci: Kai Havertz (Chelsea), Leroy Sané (Bayern Mníchov), Kevin Schade (Brentford), Timo Werner (Lipsko)