Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

V nemeckom Superpohári zvíťazil Dortmund nad Bayernom 2:0

Futbalisti Dortmundu sa tešia po zisku nemeckého Superpohára v Dortmunde Foto: TASR/AP

V drese "bavorov" sa ocitol aj Robert Lewandowski, ktorý sa tak predstavil prvýkrát v drese majstra proti svojim bývalým spoluhráčom.

Dortmund 13. augusta (TASR) - Futbalisti Borussie Dortmund sa stali víťazmi nemeckého Superpohára. V stredajšom prestížnom súboji zdolali na domácej pôde svojho veľkého konkurenta a aktuálneho majstra Bayern Mníchov 2:0 a získali prvú prestížnu trofej v novej sezóne.

Oba tímy nastúpili pred vypredaným štadiónom v základných zostavách bez viacerých kľúčových opôr. V drese "bavorov" sa v útočnom trojzáprahu ocitol aj Robert Lewandowski, ktorý sa tak predstavil prvýkrát v drese majstra proti svojim bývalým spoluhráčom, no tí mu nedovolili presadiť sa. Borussia bola od začiatku strelecky aktívnejšia a v 23. minúte sa dostala do vedenia. Mchitarjan rozbehol útočnú akciu, lopta sa k nemu po nevydarenej prihrávke odrazila späť a presným pokusom z hranice pokutového územia nedal Neuerovi šancu. Hráči Bayernu boli vpredu bezzubí a ďalšie góly v priebehu prvého dejstva neinkasovali len vďaka pozornému Neuerovi. Ani on však v 62. minúte nezabránil gólovej hlavičke Pierreho-Emericka Aubameyanga, ktorá napokon zavŕšila skóre duelu.



Javi Martinez sa zranil

Futbalista Bayernu Mníchov Javier Martinez leží na trávniku po faule
Foto: TASR/AP
Španielsky futbalový stredopoliar Javi Martinez sa zranil v prvom polčase nemeckého Superpohára.

Podľa športového riaditeľa Bavorov Matthiasa Sammera si zranil krížny väz v kolene, keď sa v 29. minúte pokúsil o "nožničky". Z ihriska ho museli odniesť na nosidlách. Informovala agentúra Reuters.

Superpohár

Borussia Dortmund - Bayern Mníchov 2:0 (1:0)
Góly: 23. Mchitarjan, 62. Aubameyang