Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Neymar poďakoval fanúšikom, jeho sen majú naplniť spoluhráči

Zranený brazílsky futbalista Neymar máva počas odletu z tréningového kempu v Teresopolise. Foto: TASR/AP Photo

Ofenzívny ťahúň Barcelony utrpel v piatkovom štvrťfinálovom zápase MS proti Kolumbii zlomeninu stavca po faule obrancu Juana Zunigu.

Rio de Janeiro 6. júla (TASR) - Zranený útočník Neymar poďakoval fanúšikom za podporu a povedal, že brazílski futbalisti urobia všetko pre to, aby na MS 2014 získali titul.

"Môj sen sa rozplynul, ale šampionát pokračuje. Som si istý, že moji spoluhráči urobia všetko pre to, aby naplnili môj sen a tým je titul majstra sveta," citovala agentúra AP slová 22-ročného Neymara.

Ofenzívny ťahúň Barcelony utrpel v piatkovom štvrťfinálovom zápase MS proti Kolumbii (2:1) zlomeninu stavca po faule obrancu Juana Zunigu. Zranenie si nevyžaduje operačný zákrok, no Neymara čaká niekoľkotýždňová pauza od futbalu.

Zuniga sa stal na internete terčom mohutnej kritiky najmä užívateľov z Brazílie. Na jeho adresu padali dokonca vyhrážky smrťou. "Nebol v tom žiadny úmysel. Dúfam, že sa s božou pomocou dá opäť do poriadku," cituje slová kolumbijského obrancu internetový portál focus.de.

Zranený brazílsky futbalista Neymar počas odletu z tréningového kempu v Teresopolise
Foto: TASR/AP Photo

.

Brazílske problémy pokračujú, na tréningu sa zranil Willian

Brazílskych futbalistov neprestáva na "domácich" majstrovstvách sveta prenasledovať smola. Po zranení kľúčového hráča Neymara a disciplinárnom treste pre kapitána Thiaga Silvu musí realizačný tím "kanárikov" riešiť najnovšie aj zdravotné problémy Williana.

Podľa brazílskych médií ofenzívny stredopoliar londýnskej Chelsea nedokončil tréning pre bolesti chrbta. Zranil sa po tom, čo šiel do súboja s Hernanesom. Zvyšok tréningu musel vynechať.

Práve 25-ročný Willian mal v semifinálovom dueli s Nemeckom nahradiť v brazílskej zostave Neymara, ktorý pre zlomený bedrový stavec už na šampionáte dohral. Či bude Willian schopný v utorok nastúpiť, nie je zatiaľ jasné.

Smútok zažíva v týchto dňoch aj obranca Marcelo, ktorému v sobotu zomrel starý otec. Ľavý bek Realu Madrid sa však rozhodol zostať s tímom a pripravovať na semifinále, hoci mu dal tréner Luiz Felipe Scolari povolenie odísť za rodinou.