Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Neymar uvažuje o konci v reprezentácii,spoluhráči veria,že tak neurobí

Neymar v súboji o lotu s hráčmi Čile v kvalifikácii o postup na MS 2022 na Monumental Stadium v Santiagu, Čile 2. septembra 2021. Foto: TASR/AP

Brazília odohrá vo štvrtok kvalifikačný zápas o MS proti Uruguaju.

Sao Paulo 13. októbra (TASR) - Spoluhráči brazílskeho futbalistu Neymara veria, že 29-ročný útočník zostane v národnom tíme aj po budúcoročných majstrovstvách sveta v Katare. Neymar tento týždeň v televíznom rozhovore povedal, že k šampionátu pristúpi, ako keby bol jeho posledný.

Brazílčan uviedol, že nevie, či ešte zvládne mentálne vydržať viac futbalu na medzinárodnej úrovni. Jeho spoluhráči z Paríža St. Germain vyhlásili, že chápu tlak, ktorému Neymar čelí ako najväčšia brazílska hviezda. "Chceme, aby s nami zostal mnoho rokov. Je však ťažké hovoriť o niekom inom, neviem, čo má v hlave. Ľudia niekedy čelia obrovskému tlaku. Nielen Neymar, ale aj Lionel Messi, či Cristiano Ronaldo. Chceme ho tu. Je to jeden z najlepších hráčov, akých sme kedy v Brazílii videli," povedal stredopoliar Fred, ktorého citovala agentúra AP.

Obranca Thiago Silva na tlačovej konferencii uviedol, že tlak na Neymara je v porovnaní s inými hráčmi nespravodlivý. "Zabúdame na to, čo urobil na ihrisku a zameriavame sa na to, čo nie je dôležité. Vytvárajú tak na neho veľký tlak."

Brazília odohrá vo štvrtok kvalifikačný zápas o MS proti Uruguaju. "Dúfam, že nestratí radosť, je to mimoriadne špeciálny hráč. Keď je šťastný a robí to, čo má rád, môže vždy hrať tak, ako vždy hral. Je to lepšie pre tím," dodal Silva, ktorý je Neymarov dobrý priateľ. "Ak to budeš niekedy potrebovať, vždy tu pre teba budem," odkázal mu obranca v príspevku na Instagrame.

Útočník Evertonu Richarlison zverejnil na Twitteri obrázok transparentu, ktorý nosia fanúšikovia v Manause, kde bude Brazília vo štvrtok hrať. Je na ňom nápis: "Neymar, keby si hral v nebi, zomrel by som len pre to, aby som sa na teba mohol pozerať."