Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Nezastaviteľný Haaland prispel k vysokej výhre, Kodaň stále bez gólu

Na snímke vľavo hráč Manchestru Erling Haaland strieľa úvodný gól, druhý zľava slovenský obranca Kodane Denis Vavro v zápase G-skupiny 3. kola skupinovej fázy Ligy majstrov vo futbale Manchester City - FC Kodaň v Manchestri 5. októbra 2022. Foto: TASR - AP

Úradujúci anglický majster vedie G-skupinu s plným počtom bodov, jediným inkasovaným gólom a sériu bez prehry natiahol už na jedenásť súťažných zápasov, v ktorých Haaland zaznamenal devätnásť gólov.

Manchester 6. októbra (TASR) - Futbalisti Manchestru City na čele s Erlingom Haalandom predĺžili v stredu svoju šnúru bez prehry. V treťom zápase skupinovej fázy Ligy majstrov zdolali doma Kodaň vysoko 5:0 a nórsky kanonier k tomu prispel dvoma presnými zásahmi. Úradujúci anglický majster vedie G-skupinu s plným počtom bodov, jediným inkasovaným gólom a sériu bez prehry natiahol už na jedenásť súťažných zápasov, v ktorých Haaland zaznamenal devätnásť gólov.

Už v 7. minúte zužitkoval mladý Nór prihrávku do pokutového územia od Joaa Cancela. Hostí následne podržal niekoľkými kvalitnými zákrokmi brankár Kamil Grabara, ktorý druhýkrát inkasoval po strele Sergia Gomeza – pokus spoza šestnástky vyrazil pred seba a loptu poslal do prázdnej brány Haaland. O chvíľu vyberal loptu zo siete znova po nešťastnom teči Davita Chočolavu.

Do druhého polčasu už nórsky útočník nenastúpil – tréner Pep Guardiola sa rozhodol ťahúňa mužstva šetriť a nahradil ho Cole Palmer. Desať minút po prestávke zvýšil Riyad Mahrez z pokutového kopu, no hostia práve v tejto fáze niekoľkokrát prenikli pred Edersona. Záverečný gól padol opäť do brány Kodane - Mahrez našiel v malom vápne Juliana Alvareza a ten nezaváhal.

"V predchádzajúcich zápasoch bol veľa na ihrisku a Cole Palmer je výborný hráč. Ak by to bolo tesné, Erling by pokračoval, takto si oddýchol pred stretnutím so Southamptonom, ktorý sme vlani nedokázali zdolať," uviedol Guardiola podľa DPA. "Skvelý výsledok aj výkon. Ľudia si myslia, že je to 'len Kodaň', mali však dobrú obranu a my sme sa museli dobre hýbať," dodal. Súčasťou defenzívy hostí bol aj Slovák Denis Vavro, ktorý odohral celý zápas a niekoľko dobrých obranných zákrokov predviedol najmä v prvom polčase. Haalanda však ani on ustrážiť nedokázal.

"Pripravovali sme sa, ale je to strelec svetovej úrovne. Pri druhom góle bolo vidieť, ako sa pohybuje, keď nemá loptu a že ju dostane do brány úplne prirodzene. Je to jednoducho špičkový hráč," uviedol kormidelník hostí Jacob Neestrup.

Jeho tím figuruje v tabuľke na poslednom štvrtom mieste, doposiaľ nestrelil gól a na konte má jeden bod za remízu 0:0 so Sevillou. Tá prehrala v stredu s Borussiou Dortmund 1:4, čo znamenalo koniec pre jej trénera Julena Lopeteguiho. Španielsky tím má na konte takisto bod a je na treťom mieste, o skóre pred Kodaňou. Dortmund je druhý, doposiaľ nestačil len na City (1:2) a v stredu si napravil chuť po prekvapujúcej ligovej prehre 2:3 s Kolínom. "Ani dnes nebolo všetko ideálne a napriek dobrému výsledku sme nezabudli na sobotu," uviedol po stretnutí tréner hostí Edin Terzič.