Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Futbal

Nominácia Rakúska so Sabitzerom aj Arnautovičom, ale bez Alabu

Na snímke vľavo rakúsky stredopoliar Marcel Sabitzer oslavuje svoj gól a tretí mužstva v zápase 1. kola prvej skupiny A-divízie Ligy národov vo futbale Chorvátsko - Rakúsko v Osijeku 3. júna 2022. Foto: TASR/AP

V rakúskom kádri je momentálne 29 hráčov, finálna súpiska na šampionát môže zahŕňať len 26 mien.

Viedeň 22. mája (TASR) - V širšej nominácii rakúskej futbalovej reprezentácie na EURO 2024 chýba kapitán David Alaba. Obranca Realu Madrid sa nestihne zotaviť zo zranenia kolena. V kádri však figurujú ďalšie opory Konrad Laimer z Bayernu Mníchov, Marcel Sabitzer z Borussie Dortmund či Marko Arnautovič z Interu Miláno.

Alaba je mimo hry od decembra, keď si roztrhol krížny väz v ľavom kolene. Lekári u neho pôvodne odhadovali polročnú rekonvalescenciu. Artroskopický zákrok mu však oddialil jeho návrat o približne dva týždne, čo znamená, že s určitosťou nebude súčasťou kádra Ralfa Rangnicka pre ME. "Je to obrovská škoda, že sa nebude môcť zúčastniť na šampionáte. V uplynulých týždňoch sme spolu intenzívne komunikovali a veľmi si želal, aby mohol byť s nami," povedal Rangnick podľa AFP.

V rakúskom kádri je momentálne 29 hráčov, finálna súpiska na šampionát môže zahŕňať len 26 mien. Rakúšania sa na ME v Nemecku stretnú v D-skupine s Francúzskom, Poľskom a Holandskom.

Širšia nominácia Rakúska na EURO 2024:


Brankári: Niklas Hedl (Rapid Viedeň), Tobias Lawal (Linz), Heinz Lindner (Union Saint-Gilloise), Patrick Pentz (Bröndby Kodaň)
Obrancovia: Flavius Daniliuc (Red Bull Salzburg), Kevin Danso (Lens), Stefan Lainer (Borussia Mönchengladbach), Philipp Lienhart (Freiburg), Phillipp Mwene (Mainz), Stefan Posch (Bologna), Leopold Querfeld (Rapid Viedeň), Gernot Trauner (Feyenoord Rotterdam), Maximilian Wober (Borussia Mönchengladbach)
Stredopoliari: Thierno Ballo (Wolfsberger AC), Christoph Baumgartner (RB Lipsko), Florian Grillitsch (Hoffenheim), Marco Grull (Rapid Viedeň), Florian Kainz (1. FC Kolín), Konrad Laimer (Bayern Mníchov), Alexander Prass (Sturm Graz), Marcel Sabitzer (Borussia Dortmund), Romano Schmid (Werder Brémy), Matthias Seidl (Rapid Viedeň), Nicolas Seiwald (RB Lipsko), Patrick Wimmer (Wolfsburg)
Útočníci: Marko Arnautovič (Inter Miláno), Maximilian Entrup (Hartberg), Michael Gregoritsch (Freiburg), Andreas Weimann (West Bromwich Albion)