Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

O Puskásovu cenu sa uchádzajú aj Messi, Neymar a Robson-Kanu

Futbalista FC Barcelona Lionel Messi (uprostred) sa teší po strelení úvodného gólu v zápase C-skupiny Ligy majstrov Manchester City - FC Barcelona v Manchesteri 1. novembra 2016. Foto: TASR/AP

V roku 2012 získal Cenu Ferenca Puskása slovenský futbalista Miroslav Stoch.

Zürich 21. novembra (TASR) - Na Cenu Ferenca Puskása o najkrajší gól roka 2016 kandiduje desať futbalistov. O priazeň hlasujúcich fanúšikov sa okrem iných uchádzajú Lionel Messi, Neymar či Hal Robson-Kanu, ktorí sa ocitli na výberovom 10-člennom zozname kandidátov.

Meno víťaza spozná verejnosť 9. januára 2017 na galavečere Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) vo švajčiarskom Zürichu. Predtým môžu fanúšikovia do 2. decembra prostredníctvom hlasovania na oficiálnej internetovej stránke www.fifa.com podporiť svojho favorita. FIFA následne zverejní záverečnú trojicu adeptov na zisk ocenenia.

Messimu sa ušla nominácia vďaka exportnému gólu do siete USA v semifinále Copa America, keď z priameho kopu poslal rotovanú loptu ľavačkou do siete. Jeho klubový spoluhráč z FC Barcelona Neymar sa o priazeň fanúšikov uchádza individuálnou akciou zakončenou volejom do siete Villarrealu. Waleský reprezentant Robson-Kanu kandiduje s gólom, ktorý strelil Belgicku vo štvrťfinále EURO 2016, keď v šestnástke pätičkou poplietol troch brániacich hráčov súpera a poľahky skóroval.

V roku 2012 získal Cenu Ferenca Puskása slovenský futbalista Miroslav Stoch.