Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Futbal

O Weissovej sťažnosti voči obvineniu ešte nerozhodli

Na snímke Vladimír Weiss ml. Foto: TASR/Michal Svítok

Polícia futbalového reprezentanta obvinila v pondelok 3. októbra.


Bratislava 10. októbra (TASR) - O sťažnosti slovenského futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa a jeho obhajcu voči obvineniu zo strany polície ešte dozorujúci bratislavský okresný prokurátor nemohol rozhodnúť.

"Prokurátor o sťažnosti obvineného nerozhodol, pretože doposiaľ mu nebola predložená,"
uviedol dnes pre TASR námestník Krajskej prokuratúry v Bratislave Oliver Janíček. Podľa informácií TASR, polícia zatiaľ sťažnosť voči uzneseniu okresnej prokuratúry nedodala.

Polícia reprezentanta v pondelok 3. októbra obvinila, ale po viac ako 30 hodinách ho prepustila z cely predbežného zadržania na slobodu.

Podľa vtedajšieho vyjadrenia obhajcu Vladimíra W. - Juraja Kuráňa pre TASR je obvinenie založené len na výpovedi jedného svedka, a to príslušníka polície. Z ďalších troch výpovedí troch svedkov vyplýva, že Vladimír W. motorové vozidlo nešoféroval. To vyšetrovateľ údajne odignoroval. Prípad dozoruje Okresná prokuratúra Bratislava 1.

Vladimír W. údajne nešoféroval automobil, ktorý v nedeľu (2. októbra) ráno v Bratislave zastavila policajná hliadka. Podľa Kuráňa ho polícia šikanovala a robila nátlak pri dychovej skúške a odbere krvi.