Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Futbal

OH2016: Neymar zabezpečil zlato a rozlúčil sa s kapitánstvom

Na snímke vpravo brazílsky útočník Neymar. Foto: TASR/AP

Neymar sa k tomuto kroku odhodlal po rozhovore s rodinou.

Rio de Janeiro 21. augusta (TASR) - Strelec rozhodujúcej jedenástky vo finálovom zápase olympijského turnaja v Riu de Janeiro Neymar končí ako kapitán brazílskej futbalovej reprezentácie.

Bola to česť, ale od dnešného dňa už nebudem kapitánom,“ cituje slová 24-ročného hráča, ktorý sa k tomuto kroku odhodlal po rozhovore s rodinou, internetový portál n-tv.de. Hviezdu Barcelony si do tejto funkcie vybral po debakli na MS 2014 vtedajší tréner Dunga.

Futbalisti Brazílie triumfovali vo finále po remíze 1:1 v jedenástkovom rozstrele nad Nemeckom 5:4. Hostiteľská krajina OH 2016 získala historicky premiérové zlato v turnaji mužov pod piatimi kruhmi a aspoň malý revanš za debakel 1:7 v semifinále MS 2014.

Neymar sa po stretnutí nedokázal ubrániť slzám a na odovzdávanie medailí nastúpil s páskou s nápisom „100% Jesus“ na čele. V tejto chvíli nie je známe, ako sa k tomu postaví Medzinárodný olympijský výbor (MOV), ktorého pravidlá zakazujú akúkoľvek demonštráciu politickej, náboženskej a rasovej propagandy.

Zlato už má, ďalším krokom by mal byť titul majstra sveta,“ skonštatoval tréner Rogerio Micale.