Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Ohlasy médií na posledný zápas Brazílie: Brazílsky futbal je ponížený

Tréner futbalistov Brazílie Luis Felipe Scolari (uprostred) s brankárom Juliom Cesarom (vľavo) odchádzajú s tímom z ihriska po prehre v zápase o 3. miesto na MS vo futbale 2014 Brazília - Holandsko (0:3) na Národnom štadióne v brazílskej Brasilii v sobotu 12. júla 2014. Foto: FOTO TASR/AP

Svetové médiá po zápase o tretie miesto s Holandskom jednoznačne skonštatovali, že šampionát bol pre domácu Brazíliu hotovou katastrofou.

Brasilia 13. júla (TASR) - Ohlasy svetových médií na sobotňajší zápas o 3. miesto na MS v Brazílii medzi domácou reprezentáciou a Holandskom (0:3).

Bild (Nem.): "1:10 v záverečných dvoch zápasoch MS - brazílsky futbal je ponížený a rozbitý."

La Gazzetta dello Sport (Tal.): "Brazília stratila aj posledný zápas s Holandskom. Končí po výsledku 0:3: góly van Persieho, Blinda a Wijnalduma. Selecao dostalo ďalšiu ranu."

O Globo (Braz.): "Šampionát smutných spomienok pre Brazíliu."

O Dia (Braz.): "Zbohom MS. Brazílsky tím nedokázal premeniť túžbu hráčov a podporu divákov na víťazstvo a rozlúčil sa prehrou s Holandskom."

De Volkskrant (Hol.): "Holandsko uzavrelo šampionát presvedčivým víťazstvom nad Brazíliou."

NRC Handelsblad (Hol.): "Oranjes ukončili svoje účinkovanie na MS s príjemným pocitom, keď v ,zápase útechy' triumfovali 3:0 nad Brazíliou."

Marca (Šp.): "Brazília zrejme nikdy nezabudne, čo sa stalo na týchto MS. Sen sa stal nočnou morou a jej vlajka veje len na pol žrde. Po zápase s Holandskom sa smútok nedal skryť."

idnes.cz (ČR): "Brazília - Holandsko 0:3, bronz patrí víťazom za dva údery v úvode."

Daily Mirror (V.Brit.): "Hostiteľská krajina ukončila nevydarené MS ďalšou prehrou."

agentúra AP: "Deprimovaní Brazílčania sa po semifinálovom neúspechu prizerali ďalšej prehre svojho tímu."