Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Pelé sa zotavuje, je obklopený náklonnosťou a povzbudením

Na archívnej snímke je brazílska futbalová legenda Pelé počas žrebovania futbalových majstrovstiev sveta 2018 v Kremli v Moskve. Foto: TASR/AP

Trojnásobného majstra sveta operovali pred dvomi týždňami v nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paule po tom, ako mu pri rutinnej prehliadke objavili nádor.

Rio de Janeiro 22. septembra (TASR) - Legendárny brazílsky futbalista Pelé pokračuje v rekonvalescencii po operácii nádoru v hrubom čreve. V utorok zverejnil na sociálnej sieti Instagram video, ako cvičí na stacionárnom bicykli.

"Priatelia, posielam toto video, ktoré natočila moja manželka, aby som sa s vami podelil o moju radosť. Som obklopený náklonnosťou a povzbudením, aby som sa každý deň cítil o trochu lepšie. Ak budem takto bicyklovať, budem už čoskoro v Santose, nemyslíte?" povedal 80-ročný Pelé vo videu, na ktorom je vidieť, ako žartuje s dvojicou mužov, ktorí mu pomáhajú pri rehabilitácii.

Trojnásobného majstra sveta operovali pred dvomi týždňami v nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paule po tom, ako mu pri rutinnej prehliadke objavili nádor. Historicky najlepší strelec brazílskej reprezentácie má zníženú pohyblivosť od operácie bedrového kĺbu z roku 2012. Pred dvoma rokmi mu vyoperovali obličku a problémy mal v minulosti aj s kolenom a chrbticou.