Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Tréner ManCity ide za obhajobou titulu už od začiatku

Manuel Pellegrini Foto: TASR/AP

Citizens majú za sebou úspešný vstup do nového ročníka, keď v nedeľňajšom stretnutí úvodného kola triumfovali na ihrisku Newcastlu United 2:0.

Manchester 18. augusta (TASR) - Tréner futbalistov Manchestru City Manuel Pellegrini si je vedomý, že jeho zverenci musia ísť za obhajobou majstrovského titulu v Premier League naplno od začiatku sezóny.

"Citizens" majú za sebou úspešný vstup do nového ročníka, keď v nedeľňajšom stretnutí úvodného kola triumfovali na ihrisku Newcastlu United 2:0. Pred troma rokmi City pod vedením Roberta Manciniho získali prvý ligový primát po 44 rokoch, ale v nasledujúcej sezóne výrazne zaostali za výkonmi z predchádzajúceho ročníka a titul museli prepustiť mestskému rivalovi United. "Červení diabli" potom napodobnili City, keď v sezóne 2013/14 skončili za očakávaniami a obsadili až siedme miesto.

"Nemôžeme zaspať na vavrínoch. Nikto nechce, aby sa zopakovala situácia spred dvoch rokov. Za obhajobou titulu musíme ísť naplno od začiatku sezóny. Dnes sme k tomu urobili prvý krok," povedal po nedeľňajšom víťazstve Pellegrini pre BBC.

City sa v Newcastli nepredviedli v stopercentnej forme, viacerým hráčom chýbala v úvode sezóny herná prax. Napriek tomu po góloch Davida Silvu a Sergia Agüera bez problémov triumfovali. Svoj debut v bledomodrom drese si odbil stredopoliar Fernando, ktorý prišiel na Etihad Stadium za 15 miliónov eur z FC Porto. Eliaquim Mangala, Bacary Sagna, Willy Caballero a Frank Lampard ako ďalšie nové posily v nedeľu nehrali.

"Máme na to, aby sme titul obhájili. Bude to však náročné, pretože konkurencia v Premier League je z roka na rok väčšia. Vyhrať ligu môže v súčasnosti päť až šesť tímov," dodal Pellegrini. Čilský kormidelník zároveň prezradil, že viacročný kontrakt v blízkom čase podpíše aj útočník Edin Džeko. Pripojí sa tak k štvorici Samir Nasri, Vincent Kompany, Aleksandar Kolarov a Sergio Agüero, ktorí sa City počas leta upísali päťročnými zmluvami.