Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Futbal

Pioli sa stal novým trénerom AC Miláno, podpísal dvojročnú zmluvu

Futbalový tréner Stefano Pioli, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Pioli viedol v minulosti mestského rivala Inter Miláno, okrem toho aj Chievo Verona, Palermo, Bolognu, Lazio Rím či naposledy Fiorentinu.

Miláno 9. októbra (TASR) - Novým trénerom talianskeho futbalového klubu AC Miláno sa stal Stefano Pioli. Päťdesiattriročný kouč, ktorý vo funkcii nahradil odvolaného Marca Giampaola, podpísal v stredu s účastníkom Serie A dvojročnú zmluvu.

Pioli viedol v minulosti mestského rivala Inter Miláno, okrem toho aj Chievo Verona, Palermo, Bolognu, Lazio Rím či naposledy Fiorentinu. Ako o možnom nástupcovi Giampaola o ňom písali talianske médiá už v utorok.

"Som plný entuziazmu. Viem, že AC Miláno je veľký klub. Som predvedčený, že môžem odviesť dobrú prácu, vidím v tíme obrovský potenciál," citovala Pioliho agentúra DPA. Premiéru na lavičke AC absolvuje 20. septembra doma proti Lecce.

Giampaolo vydržal na lavičke "rossoneri" iba sedem zápasov. Päťdesiatdvaročný tréner nahradil v lete na lavičke klubovú legendu Gennara Gattusa a čakalo sa, že pozdvihne hru sedemnásobného európskeho šampióna. Bývalý kouč Sampdorie Janov však zažil s AC neúspešný štart, Milánčania z úvodných siedmich ligových duelov vyhrali iba tri. Od pásma zostupu ich momentálne delia len tri body.

"Rossoneri" síce naposledy v sobotu zvíťazili na ihrisku FC Janov 2:1, lenže predtým utrpeli tri prehry za sebou a po 7. kole im patrí v tabuľke Serie A s deviatimi bodmi až 13. priečka. Informovala o tom agentúra AFP.