Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Pochettino predĺžil zmluvu s PSG do roku 2023

Na snímke argentínsky stredopoliar PSG Ángel Di María oslavuje víťazstvo, vpravo jeho tréner a krajan Mauricio Pochettino. Foto: TASR/AP

Štyridsaťdeväťročný kouč v minulosti úspešne viedol aj Espanyol Barcelona, Southampton či Tottenham Hotspur.

Paríž 23. júla (TASR) - Argentínsky futbalový tréner Mauricio Pochettino sa dohodol s vedením Paríža St. Germain na predĺžení spolupráce. S klubom Ligue 1 podpísal nový ročný kontrakt, na základe ktorého by mal zostať vo francúzskej metropole minimálne do roku 2023.

Pochettino prevzal kormidlo po odvolanom Thomasovi Tuchelovi tento rok v januári. PSG neobhájil majstrovský titul, keď v ligovom finiši tesne zaostal za Lille, v Lige majstrov vypadol v semifinále. Aspoň čiastočne si to vynahradil triumfom vo Francúzskom pohári. "Som veľmi šťastný za mňa i celý môj realizačný tím. Je pre nás veľmi dôležité, aby sme cítili dôveru od klubu. Vydáme zo seba maximum, aby mohli byť fanúšikovia hrdí na Paríž Saint-Germain, budeme sa usilovať dosiahnuť naše ciele spoločne," povedal Pochettino po podpise novej zmluvy.

Štyridsaťdeväťročný kouč v minulosti úspešne viedol aj Espanyol Barcelona, Southampton či Tottenham Hotspur. Počas hráčskej kariéry zastával v PSG funkciu kapitána. "Pred 20 rokmi som bol v tomto klube kapitán, teraz som v ňom tréner. Je to pre mňa splnený sen," citovala ho agentúra AFP.