Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Výstavba NTC v Poprade vstupuje do druhej fázy

Na snímke prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik (v strede), primátor Popradu Anton Danko (vpravo) a väčšinový vlastník Aquacity Jan Telenský odpovedajú na otázky novinárov počas tlačovej konferencie pri príležitosti predstavenia ďalšej etapy výstavby Národného tréningového centra v Poprade Foto: TASR/Oliver Ondráš

Prezident SFZ oznámil, že v Poprade sa bude konať finále nasledujúceho ročníka Slovenského pohára.

Poprad 8. augusta (TASR) - Výstavba Národného tréningového centra v Poprade vstupuje do druhej fázy. Jej výsledkom budú aj dve ihriská s umelou trávou či dokončené tribúny. Na piatkovej tlačovej konferencii zároveň zástupcovia Aquacity Poprad, Slovenského futbalového zväzu a mesta Poprad podpísali memorandum o vzájomnej spolupráci.

"Začíname s druhou etapou výstavby NTC v Poprade. Počas nej budú dobudované tribúny, zázemie k tribúnam a aj prístupové cesty s chodníkmi. Do konca roku 2016 by sme chceli vybudovať dve umelé trávy, pričom do konca roku 2017 by bola jedna prekrytá halou," prezradil prezident SFZ Ján Kováčik.

Cena prvej etapy sa pohybovala na hodnote okolo dvoch miliónov eur a približne toľko by mala stáť aj druhá časť, ktorá sa začne realizovať s miernym oneskorením: "Výstavba sa zdržala iba z dôvodu verejného obstarávania. Finančné prostriedky totiž máme na účte. Momentálne je to v takom štádiu, že v priebehu niekoľkých dní, maximálne dvoch týždňov, začneme s dostavbou. Pôvodne sme s tým chceli začať asi v polovici mája. Druhá etapa bude stáť približne 1,9 - 2,0 milióna Eur. Jeden a pol milióna je zo štátnej dotácie na rekonštrukciu a obnovu štadióna, zvyšok je zo zdrojov SFZ."

Prvý muž Slovenského futbalového zväzu zároveň prezradil, že práve v Poprade sa bude konať finále nasledujúceho ročníka Slovenského pohára (Slovnaft cupu). Kováčik na piatkovej tlačovej konferencii vyzdvihol spoluprácu s mestom Poprad. "Aj v Senci a v Dunajskej Lužnej máme dobré vzťahy, ale taká ústretovosť ako v Poprade nie je nikde," poznamenal Kováčik.



Futbalové A-mužstvo Popradu aktuálne pôsobí v druhej najvyššej súťaži, no moderný futbalový stánok by mu mohli závidieť viacerí účastníci elitnej Fortuna ligy. Podľa primátora Antona Danka to však nie je téma na najbližšie obdobie. "Mesto, v ktorom žije približne 52 tisíc obyvateľov, nie je zatiaľ pripravené na to, aby malo najvyššiu hokejovú aj futbalovú súťaž. V prvom rade sa snažíme zachovať najmä extraligový hokej, keďže Poprad bol vždy spájaný predovšetkým s hokejom. Možno časom dôjde aj k tomu, že sa budeme snažiť o prvoligový futbal," zdôraznil Danko.