Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Futbal

Portugalci potrebujú góly od Ronalda, ak chcú na turnaji pokračovať

Na snímke vľavo portugalský útočník Cristiano Ronaldo sa hnevá po tom, ako nepremenil pokutový kop v zápase F-skupiny ME vo futbale Portugalsko - Rakúsko v Paríži 18. júna 2016. Foto: TASR/AP

Kanonier madridského Realu cestoval do Francúzska v pozícii jednej z najväčších hviezd EUR0, ale zatiaľ hlavne strelecky zaostáva za očakávaniami.

Lyon 20. júna (TASR) - Futbalisti Portugalska potrebujú k postupu medzi najlepších 16 tímov na majstrovstvách Európy góly svojho hviezdneho útočníka Cristiana Ronalda, ktorý zatiaľ na finálovom turnaji neskóroval.

Portugalčanom patrí po dvoch zápasoch F-skupiny so ziskom dvoch bodov tretie miesto. V záverečnom stretnutí skupiny s Maďarskom preto potrebujú nutne naplno bodovať, ak chcú pokračovať na európskom šampionáte. "Nie je to prvýkrát v jeho kariére. V minulosti nedal v dvoch alebo troch zápasoch gól a potom zrazu pretrhol gólovú smolu. Som si istý, že sa toto stane," vyjadril sa na adresu Ronalda pre agentúru AP tréner Portugalska Fernando Santos.

Kanonier madridského Realu cestoval do Francúzska v pozícii jednej z najväčších hviezd EUR0, ale zatiaľ hlavne strelecky zaostáva za očakávaniami. Po druhých zápasoch skupinovej fázy mal Ronaldo na konte až 20 striel na bránku, ale ani jedna z nich nepriniesla Portugalsku gól. Obzvlášť zle bude spomínať na svoj rekordný 128. zápas v národných farbách, keď nepremenil 11 minút pred koncom penaltu v zápase s Rakúskom. "Samozrejme, že som smutný. Takýmto spôsobom som nechcel prekonať rekord. Mohol to byť najkrajší spôsob výhry, ale nevyšlo to, remizovali sme," povedal po zápase s Rakúskom Ronaldo.

Tvorca portugalskej hry okrem toho bojuje o historický zápis, prípadným gólom by sa stal prvým hráčom histórie európskych šampionátov, ktorý by skóroval na štyroch rôznych finálových turnajoch.