Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Prezident Barcelony je presvedčený, že Messi podpíše nový kontrakt

Na snímke argentínsky útočník Barcelony Lionel Messi oslavuje gól. Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročný útočník počas uplynulých dvanástich mesiacov niekoľkokrát vyhlásil, že chce katalánsky veľkoklub opustiť, no Laporta verí, že svoj postoj prehodnotil.

Berlín 17. júna (TASR) - Prezident španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Joan Laporta je presvedčený, že Lionel Messi zotrvá v klube a podpíše nový kontrakt.

Argentínskemu kanonierovi vyprší súčasná zmluva už o pár dní 30. júna. Španielske médiá informovali, že by mala byť na stole dohoda na ďalšie dva roky, no rokovania medzi hráčom a klubom sa ešte neskončili.

"Chce zostať. Neuvažujem nad zápornou odpoveďou. Je to jednoduché - urobíme, čo je v našich silách," uviedol Laporta pri prezentácii dokumentu televízie TV3 o Messim.

Tridsaťtriročný útočník počas uplynulých dvanástich mesiacov niekoľkokrát vyhlásil, že chce katalánsky veľkoklub opustiť, no Laporta verí, že svoj postoj prehodnotil: "Nie je potrebné ho zvádzať. Ak nastane niekoľko okolností, je pripravený zostať." Jednou z nich bol aj príchod Sergia Aguera, Messiho krajana a kamaráta. "Každý deň mu hovorí: ´podpíš to, aby sme mohli hrať spolu´," prezradil Laporta.