Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Pri útoku na klubový autobus Benficy utrpeli zranenie dvaja hráči

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Oboch hráčov ošetrili v tréningovom centre Benficy a poslali na kontrolu do nemocnice.

Lisabon 5. júna (TASR) - Futbalisti Benficy Lisabon nebudú v dobrom spomínať na prvý ligový duel po obnovení najvyššej portugalskej súťaže. Vo štvrtkovom stretnutí 25. kola remizovali doma s Tondelou 0:0 a nepríjemný zážitok na nich čakal po zápase. Cestou zo štadióna na ich klubový autobus zaútočil neznámy páchateľ, ktorý po vozidle hodil kameň.

Ten zrejme priletel z nadjazdu, pod ktorým autobus práve prechádzal, a rozbil jedno z okien, úlomky skla zranili dvojicu hráčov Juliana Weigla a Andriju Živkoviča. Oboch ošetrili v tréningovom centre Benficy a poslali na kontrolu do nemocnice. "Všetci robíme prešľapy, ale tu niekto zašiel priďaleko. Hádzať kamene na autobus a nedbať, že niekto môže prísť k úrazu? Viem, že takto sa nesprávajú naši naozajstní fanúšikovia. Uplynulé týždne nám mali ukázať, že je lepšie držať pri sebe," napísal Nemec na instagrame.

Podľa portálu portugoal.net horšie dopadol Srb, ktorému zranenie spôsobilo problémy so zrakom. Polícia už začala vyšetrovanie incidentu, útok odsúdil prezident Portugalskej futbalovej federácie (FPF) Fernando Gomes. "Obaja sme v poriadku, no nemôžeme schvaľovať takéto počínanie. Môžeme však ubezpečiť, že pre Benficu budeme aj naďalej odvádzať maximum," citovala Živkoviča agentúra AP. V noci neznámi páchatelia nasprejovali zastrašujúce odkazy na múry domov trénera Bruna Lageho a hráčov Pizziho a Rafu.

Úradujúci majster si v lige pripísal tretiu remízu za sebou a vo všetkých súťažiach nezvíťazil na vlastnom štadióne v štyroch dueloch za sebou. Momentálne figuruje na čele tabuľky s rovnakým počtom 60 bodov ako FC Porto, obhajca titulu však má horšiu bilanciu vzájomných zápasov.