Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Prijoviča odsúdili v Srbsku na tri mesiace v domácom väzení

Na archívnej snímke zo 4. októbra 2018 futbalista PAOK Solún Aleksandar Prijovič gestikuluje počas zápasu L- skupiny Európskej ligy Bate Borisov - PAOK Solún v Borisove. Srbský futbalista Aleksandar Prijovič strávi tri mesiace v domácom väzení. Súd v Belehrade mu takýto trest vymeral za porušenie zákazu vychádzania, ktorý má v krajine obmedziť širenie koronavírusu. Prijovič sa v sobotu 4. apríla 2020 k činu priznal počas pojednávania prostredníctvom videa. Po legionárovi z Realu Madrid Lukovi Jovičovi je to už druhý futbalista, ktorý v Srbsku čelil obvineniu za porušenie opatrení prijatých v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Foto: TASR/AP

Je to už druhý futbalista, ktorý v Srbsku čelil obvineniu za porušenie opatrení prijatých v súvislosti s pandémiou koronavírusu.

Belehrad 4. apríla (TASR) - Srbský futbalista Aleksandar Prijovič strávi tri mesiace v domácom väzení. Súd v Belehrade mu takýto trest vymeral za porušenie zákazu vychádzania, ktorý má v krajine obmedziť širenie koronavírusu.

Prijovič sa v sobotu k činu priznal počas pojednávania prostredníctvom videa. Polícia ho predtým zadržala spolu s ďalšími 19 osobami v hotelovom bare v Belehrade, kde sa stretli napriek vládnemu nariadeniu o zákaze vychádzania v čase od 17.00 h do 05.00. Informovala o tom agentúra AP.

Po legionárovi z Realu Madrid Lukovi Jovičovi je to už druhý futbalista, ktorý v Srbsku čelil obvineniu za porušenie opatrení prijatých v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Prijovič je momentálne hráčom saudskoarabského klubu Al-Ittihad.

V Srbsku hlásili v nedeľu na poludnie 1624 prípadov nákazy novým koronavírusom, chorobe COVID-19 podľahlo 44 osôb.