Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Primátor i poslanci chcú pomôcť FK Dukla Banská Bystrica

Na snímke hráč Banskej Bystrice Róbert Polievka. Foto: TASR/Branislav Račko

Na pôde samosprávy preto rokovali s prezidentom Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jánom Kováčikom, ako aj so zástupcami futbalových klubov v meste.


Banská Bystrica 1. júna (TASR) – Mestu Banská Bystrica a mestským poslancom nie je ľahostajný osud Futbalového klubu (FK) Dukla Banská Bystrica. Na pôde samosprávy dnes preto rokovali s prezidentom Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jánom Kováčikom, ako aj so zástupcami futbalových klubov v meste. Cieľom bolo zmapovať stav, ktorý v banskobystrickom futbale nastal, a nájsť vhodný spôsob, ako pomôcť a situáciu stabilizovať.

Podľa radnice zlá finančná situácia FK Dukla je len jedným z problémov. "S prezidentom SFZ sme rokovali o možnostiach záchrany klubu. Dukla je značka, ktorá vychovala mnohých známych futbalistov. Tí nám robia dobré meno doma aj v zahraničí. Zo strany mesta nepadol zatiaľ žiadny konkrétny záver. Požiadali sme vedenie klubu o finančnú analýzu a návrh konkrétnych modelov, ako by si predstavovali pomoc zo strany samosprávy. Je aj v našom záujme pomôcť viac ako 800 mladým futbalistom, aby mali kde profesionálne rásť. Konkrétne návrhy a riešenia by mohli zaznieť na stretnutí, ktoré sme naplánovali na 15. júna," zdôraznil primátor Ján Nosko.

Magistrát tiež intenzívne rokuje s ministerstvom obrany o možnostiach prevodu Štadióna SNP na Štiavničkách do svojho vlastníctva. "Máme veľký záujem a podporujeme myšlienku získať štadión do vlastníctva mesta, aby sme sa mohli uchádzať o vládnu dotáciu 2,5 milióna eur na jeho rekonštrukciu. Chceme vytvoriť dobré zázemie aj pre našich najlepších atlétov, a preto atletická dráha s potrebným zázemím ostane zachovaná," uviedol Nosko.

Sériu dnešných rokovaní vedenia mesta uzavrelo stretnutie s predstaviteľmi futbalových klubov pôsobiacich v Banskej Bystrici. Účastníci sa zhodli, že momentálna situácia si vyžaduje spoločný postup a hľadanie konsenzu všetkých strán. Stretnutia budú pokračovať aj naďalej s cieľom stabilizovať situáciu v FK Dukla a hľadať možnosti podpory zo strany samosprávy smerom k mestským futbalovým klubom.