Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Brankár Navas pózoval v Madride

Kostarický reprezentant, brankár Keylor Navas (vpravo) a prezident Realu Madrid Florentino Perez pózujú pre fotografov počas oficiálnej prezentácie po podpise zmluvy s Realom Madrid na štadióne Santiago Bernabeu v Madride Foto: TASR/AP

Navas na uplynulom svetovom šampionáte v Brazílii pomohol Kostarike k senzačnému postupu do štvrťfinále.

Madrid 3. augusta (TASR) - Španielsky futbalový klub Real Madrid v utorok oficiálne predstavil verejnosti svoju čerstvú posilu Keylora Navasa. Kostarický reprezentačný brankár, ktorý v nedeľu podpísal s úradujúcim víťazom Ligy majstrov šesťročnú zmluvu, je šťastný, že sa mohol stať súčasťou slávneho veľkoklubu.

"Rád by som poďakoval bohu za túto šancu, splnil sa mi sen. Toto je najdôležitejší deň v mojej kariére," vyhlásil počas slávnostnej prezentácie pred médiami a fanúšikmi 27-ročný Navas, ktorý prišiel do Realu z Levante. "Som skutočne šťastný, že som mohol posilniť najväčší klub na svete. Ďakujem mu, že vložil do mňa dôveru a verím, že mu ju budem môcť splatiť a vyhrať s ním trofeje," citovala brankára agentúra DPA.

Navas na uplynulom svetovom šampionáte v Brazílii pomohol Kostarike k senzačnému postupu do štvrťfinále. Vedenie "bieleho baletu" muselo za neho zaplatiť Levante výkupnú sumu 10 miliónov eur. V Reale bude bojovať o miesto v bránke s veteránom Ikerom Casillasom, Diego Lopez by mal podľa médií odísť do AS Monaco.

Navas je po nemeckom stredopoliarovi Tonim Kroosovi a kolumbijskom kanonierovi Jamesovi Rodriguezovi treťou letnou akvizíciou kráľovského veľkoklubu.