Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Real rozstrieľal La Coruňu, prvýkrát v histórii dal vonku osem gólov

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid, archívne foto Foto: TASR/AP

Cristiano Ronaldo sa zaskvel hetrikom, po dva góly strelili Gareth Bale a Javier Hernandez a strelecký účet v Reale si okrem Hernandeza otvoril aj James Rodriguez.

Madrid 21. septembra (TASR) - Futbalisti Realu Madrid strelili prvýkrát v histórii osem gólov v Primera División na pôde súpera. "Biely balet" deklasoval v sobotu nováčika Deportivo La Coruňa 8:2, keď sa hetrikom zaskvel Cristiano Ronaldo, po dva góly strelili Gareth Bale a Javier Hernandez a strelecký účet v Reale si okrem Hernandeza otvoril aj James Rodriguez.

"Teším sa z mojich prvých gólov v Reale a verím, že budem dostávať viac priestoru na ihrisku," povedal mexický útočník, ktorý prišiel na ihrisko až v 77. minúte namiesto Balea. Real nikdy nestrelil osem gólov vonku a vysokým víťazstvom sa rehabilitoval za prehry z posledných dvoch ligových duelov proti Atleticu Madrid a Realu Sociedad San Sebastian. Madridčania sa v tabuľke posunuli na 6. miesto a sú o tri body za rivalom FC Barcelona, ktorý sa v nedeľu predstaví na ihrisku Levante.

"Dali sme 13 gólov v posledných dvoch zápasoch a verím, že budeme v streleckej forme pokračovať," povedal tréner Realu Carlo Ancelotti. "Biely balet" v priebehu týždňa zdolal v Lige majstrov švajčiarsky FC Bazilej 5:1. "Do prvého gólu Ronalda to bol vyrovnaný zápas, potom museli domáci hru otvoriť, mali sme viac priestoru a prišli aj góly," dodal taliansky kouč. Ronaldo otvoril skóre až v 29. minúte, no do prestávky viedol Real už 3:0. Domáci potom znížili z jedenástky zásluhou Harisa Medujanina, ale Madrid odpovedal opäť tromi gólmi. V 84. minúte upravil na 2:6 Toche a v závere sa ešte dvakrát presadil Hernandez.

Tréner Deportiva Victor Fernandez bol sklamaný z výkonu svojho tímu, ale súperovi zložil poklonu. "Je pravda, že sme urobili v obrane veľa chýb, Real však hral v útoku perfektne, za čo mu tlieskam," povedal. Real na Barcelonu v úvode sezóny stráca, ale Ancelotti je pokojný. "Sezóna je ešte veľmi dlhá," dodal na záver.