Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Real Madrid prišiel s Valladolidom o Ronalda a asi aj o ligový titul

Futbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo (druhý vľavo) a hráči Valladolidu v zápase stredajšej dohrávky 34. kola španielskej Primera division Real Valladolid - Real Madrid vo Valladolide 7. mája 2014. Foto: TASR/AP

Dve kolá pred koncom Primera division stráca Real Madrid na vedúce Atletico Madrid z tretej priečky štyri body. Druhá FC Barcelona má o tri body menej ako líder.

Madrid 8. mája (TASR) - Po stredajšom ligovom zakopnutí na pôde zachraňujúceho sa Valladolidu (1:1) si futbalisti Realu Madrid prakticky zahatali cestu za španielskym titulom.

A nielen to. Pred záverečnými dvoma ligovými kolami a finále Ligy majstrov 2013/2014 v Lisabone (24. mája proti Atleticu Madrid) prišli totiž pre svalové zranenia o trojicu hráčov - Cristiana Ronalda, Pepeho a Angela di Mariu.

Portugalský útočník Ronaldo odkríval z hracej plochy už po deviatich minútach, keď sa sťažoval na bolesti v ľavom zadnom stehennom svale. Tie mu robili problémy už začiatkom apríla. "Biely balet" hral navyše proti osemnástemu Valladolidu aj bez krídelníka Garetha Balea, ktorého donútilo absentovať rovnako svalové zranenie.

"Proti Valladolidu sme kontrolovali 70 minút zápasu, ale posledných 20 minút sme nezvládli. Problémom však nebol prístup hráčov k zápasu. Myslím si, že im chýbali skôr psychické sily. V posledných týždňoch sme psychicky z toho tlaku trochu unavení," povedal tréner madridského Realu Carlo Ancelotti. Podľa stredopoliara Xabiho Alonsa už Real Madrid stratil šancu na zisku majstrovského primátu: "V pocte je to pre nás koniec. Museli by sa zrodiť fakt bláznivé výsledky, aby sa situácia zmenila v náš prospech."

Dve kolá pred koncom Primera division stráca Real Madrid na vedúce Atletico Madrid z tretej priečky štyri body. Druhá FC Barcelona má o tri body menej ako líder. V praxi to znamená, že Atletico Madrid bude po prvý raz od roku 1996 španielskym majstrom v prípade, že z posledných dvoch zápasov získa minimálne štyri body. Barcelona zasa obháji titul ak zvíťazí v oboch záverečných stretnutiach, pričom v 30. kole hostí na Nou Campe práve Atletico Madrid.

"Je to škoda, pretože dve kolá pred koncom už prakticky nemáme šancu takú stratu dohnať. V podstate je to už pre nás stratené," povedal obranca "bieleho baletu" Sergio Ramos. "V zápase s Valladolidom sme sa po vedení 1:0 cítili v pohode a to bola chyba. Koncentrácia musí byť maximálna. Súper mal v podstate minimum šancí, ale bol efektívny. Pokiaľ však bude šanca žiť, tak musíme bojovať dokonca."