Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Ronalda po derby ospevovali spoluhráči, Isco: Bol úžasný

Futbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo sa teší po strelení hetriku v sobotňajšom mestskom derby Atletico Madrid - Real Madrid na štadióne Vicente Calderóna v Madride 19. novembra 2016. Foto: TASR/AP

Real si víťazstvom udržal tohtosezónnu nezdolanosť, po 12. kole španielskej La Ligy má na čele 30 bodov.

Madrid 20. novembra (TASR) - Hlavnou postavou sobotňajšieho madridského derby medzi Atleticom a Realom bol portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo. Hviezda "bieleho baletu" zariadila hetrikom nielen jasné víťazstvo 3:0, ale aj štvorbodový náskok na čele tabuľky pred Barcelonou.

"Ronaldo bol proste úžasný. Vyzerá to tak, že je vždy výborný v dôležitých stretnutiach. V tabuľke máme aktuálne menší náskok, ale toto víťazstvo zatiaľ neznamená nič, je pred nami ešte dlhá cesta,"
citovala agentúra DPA stredopoliara Realu Isca.

Ronaldo sa najskôr presadil v 23. minúte z priameho kopu aj s prispením teču v domácom múre. Druhý gól strelil z penalty v 71. minúte, keď ho predtým súperov hráč fauloval v pokutovom území. Čistý hetrik zavŕšil v 77. minúte, po prihrávke Garetha Balea zakončil do odkrytej brány. "Real bol tvrdší na oboch stranách ihriska, vo futbale je to momentálne to najdôležitejšie. Neboli sme dostatočne dobrí," vyjadril sa k priebehu zápasu hráč Atletica Madrid Juanfran.

Real si víťazstvom udržal tohtosezónnu nezdolanosť, po 12. kole španielskej La Ligy má na čele 30 bodov, druhá Barcelona stráca na svojho najväčšieho rivala štyri body.