Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Ronaldo neuspel s odvolaním, pauzovať bude tri zápasy

Cristiano Ronaldo Foto: TASR/AP

Okrem nedeľňajšieho duelu s Villarrealom vynechá Ronaldo budúcotýždňový zápas na ihrisku Getafe i stretnutie proti Elche (22. februára).

Madrid 7. februára (TASR) - Disciplinárna komisia najvyššej španielskej futbalovej súťaže potvrdila trojzápasový trest pre hviezdu Realu Madrid Cristiana Ronalda. Portugalský krídelník tak neuspel s odvolaním sa proti pôvodnému rozhodnutiu, ktoré si vykoledoval za červenú kartu z nedeľňajšieho stretnutia proti Bilbau.

Najlepší strelec aktuálnej sezóny La Ligy s 22 gólmi si neudržal nervy na uzde a po konfrontácii s hráčmi Athleticu Carlosom Gurpeguim a Anderom Iturraspem sa musel predčasne porúčať z ihriska.

Vynútená absencia najlepšieho hráča sveta za rok 2013 prišla pre Real v nie najlepší čas. "Biely balet" stráca na mestkého rivala Atletico na čele tabuľky tri body, druhé miesto v tabuľke Primera Division si pred FC Barcelona udržuje iba o skóre.

Vedenie madridského veľkoklubu dúfalo, že ligoví funkcionári Ronaldovi trest znížia. Opierali sa o fakt, že hlavný rozhodca Miguel Angel Ayza Gamez, ktorý viedol nedeľňajšie stretnutie proti Bilbau, bol za svoj výkon suspendovaný.

Okrem nedeľňajšieho duelu s Villarrealom vynechá Ronaldo budúcotýždňový zápas na ihrisku Getafe i stretnutie proti Elche (22. februára).