Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Ronaldo po postupe Realu do finále: Proti Juventusu to bude 50:50

Hráč Realu Madrid Cristiano Ronaldo, archívne foto. Foto: TASR/AP

Ak španielsky tím vo finále 3. júna vo waleskom Cardiffe zdolá Juventus Turín, stane sa prvým úspešným obhajcom trofeje.

Madrid 11. mája (TASR) - Futbalistov Realu Madrid delí už iba krok od zápisu do histórie Ligy majstrov. Ak španielsky tím vo finále 3. júna vo waleskom Cardiffe zdolá Juventus Turín, stane sa prvým úspešným obhajcom trofeje. Real prehrával po 16 minútach semifinálovej odvety na pôde Atletica Madrid 0:2. Gól Isca v závere prvého polčasu však definitívne naklonil postupové misky váh na stranu "bieleho baletu", ktorý doma zvíťazil 3:0.

V madridskom derby sa opäť ukázalo, čo pre tím Zinedina Zidana znamená Luka Modrič. Chorvátsky reprezentant sa po skvelom úvode Atletica chopil režisérskej taktovky, vyvážal lopty a presnými prihrávkami zásoboval spoluhráčov. Real prebral iniciatívu v strede poľa a územnú prevahu korunoval gólom na konečných 1:2. Situácii predchádzal ekvilibristický kúsok Karima Benzemu, ktorý sa na malom priestore zbavil troch brániacich hráčov a popri bránkovej čiare našiel spätnou prihrávkou Toniho Kroosa. Jeho pokus Jan Oblak vyrazil len pred dobre postaveného Isca, pre ktorého už nebol problém dopraviť loptu do siete.

"Klobúk dolu pred Karimom, ktorý sa obdivuhodne dostal zo zložitej situácie a dokázal ešte presne prihrať pred bránku. Po zápase mi povedal, že ani sám nevie, ako z toho vykľučkoval. Bol to kľúčový moment odvety. Po góle sme sa upokojili a v druhom polčase sme kontrolovali hru. Je skvelé, že si druhýkrát za sebou zahráme finále Ligy majstrov. Vedeli sme, že odveta nebude ľahká a že budeme trpieť. Domáci mali výborný nástup, no postupne sme sa dostali k našej hre. Celé mužstvo si zaslúži veľké uznanie. Hráči na trávniku makali, bojovali a neustále verili tomu, že to dotiahnu do Cardiffu. Ešte sme však nič nevyhrali. Musíme teraz prekonať náročnú prekážku v podobe Juventusu Turín, ktorý disponuje veľkou silou. Má výbornú obranu, hrá skvele takticky. Pevne verím, že vo finále budem mať k dispozícii aj uzdraveného Garetha Balea," povedal Zidane pre akreditované médiá.

Najlepší strelec v histórii LM Cristiano Ronaldo už zažil, aké je to postúpiť dvakrát za sebou do finále prestížnej súťaže. V rokoch 2008 a 2009 sa mu to podarilo ešte ako hráčovi Manchestru United. Podľa Ronalda Real v konfrontácii s Atleticom ukázal, že je veľké mužstvo. "Naplno sme zúročili naše bohaté skúsenosti. Náš postup je zaslúžený, lebo sme boli v dvojzápase lepším tímom. Počítali sme s tým, že Atletico sa na nás od začiatku vyrúti. Dvakrát sme inkasovali, no vedeli sme, že ak strelíme aspoň gól, postup nám už neunikne. Finále proti Juventusu nebude jednoduché, šance odhadujem na 50:50. Teraz sa však sústredíme na záver La Ligy, v ktorej chceme získať titul. Až potom začneme myslieť na cardiffské finále. Zisk double by bol pre nás splnením sna," uviedol Ronaldo pre španielsky denník Marca.

Kouča Atletica Diega Simeoneho po vypadnutí s Realom mrzel gól do šatne. "Začali sme vo veľkom štýle, no aj za stavu 2:0 sme vedeli, že na postup musíme streliť ešte dva góly. Iscov presný zásah v závere prvého polčasu nás zrazil na kolená. V druhej polovici druhého polčasu sme sa ešte nadýchli k náporu, brankár Realu Keylor Navas bol však skvelý. Napriek vypadnutiu som na mojich hráčov veľmi hrdý, pretože na trávniku nechali všetko. Ak by som mal tú moc a mohol mojich hráčov naklonovať, určite by som to spravil," zdôraznil argentínsky kormidelník.

Pre Atletico to bol posledný zápas v európskych klubových súťažiach na štadióne Vicenteho Calderona. Od sezóny 2017/2018 budú "Los Colchoneros" hrávať v novom stánku Metropolitano s kapacitou 70.000 divákov situovanom v severovýchodnej časti španielskej metropoly. "Chceli sme potešiť našich fanúšikov dobrým výkonom a víťazstvom. V prvom polčase sme hrali excelentne. Geniálny ťah Benzemu zmaril naše postupové sny, no nemusíme vešať hlavy. Bojovali sme až do konca, som hrdý na všetkých hráčov," zdôraznil kapitán Atletica Gabi.