Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Rooney má jasno, prečo Anglicko neuspelo na šampionáte

Anglický futbalista Wayne Rooney Foto: TASR/AP Photo

Pre Angličanov sa skončil svetový šampionát v Brazílii už po dvoch prehrách v základnej D-skupine.

Rio de Janeiro 22. júna (TASR) - Ak chce anglický futbal uspieť v budúcnosti na svetovom fóre, musí hrať "trochu menej čestne a bezcitnejšie". Pre agentúru Reuters to uviedol anglický reprezentačný útočník a kanonier Manchestru United Wayne Rooney.

Pre Angličanov sa skončil svetový šampionát v Brazílii už po dvoch prehrách v základnej D-skupine. Zverenci Roya Hodgsona, ktorý po "mundiale" vo funkcii určite končí, prehrali 1:2 s Talianskom aj Uruguajom. Anglicko tak zaznamenalo najrýchlejší odchod z finálového turnaja MS za posledných 56 rokov. Posledný duel odohrá Albion v utorok v Belo Horizonte proti Kostarike.

"Ak sa pozriete na mužstvá, ktoré vyhrali turnaj v posledných rokoch, tak tam možno vidieť určité odpornosti. Myslím, že aj my si ich musíme osvojiť. Cítim, že ako mužstvo hráme príliš čestne a férovo," povedal Rooney, ktorý len ťažko predychával sklamanie.

"Naši súperi aj ďalšie mužstvá využívajú chytré fauly na spomalenie hry. Napríklad ja som bol v zápase s Uruguajom nakopnutý desaťkrát a myslím, že súper nedostal ani jednu žltú kartu. Snažíme sa hrať férovo, ale možno to je niekedy chyba. Sú to na prvý pohľad len malé detaily hry, ale tie môžu narásť do väčších rozmerov a napokon rozhodujú o tom, kto zostane na turnaji. Som sklamaný, turnaj už budem sledovať len z domu."