Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Brankár Rusov predĺžil zmluvu s Trnavou o ďalšie tri roky

Dobrivoj Rusov Foto: TASR

Hoci sa o neho zaujímali viaceré kluby zo zahraničia vrátane poľského prvoligistu, svoju budúcnosť spojil na najbližšie tri roky so Spartakom.

Trnava 8. júla (TASR) - Futbalový brankár Dobrivoj Rusov predĺžil v utorok so Spartakom Trnava kontrakt o ďalšie tri roky. Vedenie klubu si tak poistilo jeho služby už šesť mesiacov pred vypršaním toho súčasného.

"Teší ma, že prišlo k podpisu novej spolupráce. Pre mňa je prioritou, aby som chytal ako jednotka, o to viac si cením, že mám dôveru v Trnave. Doma je doma," povedal na klubovom webe "bílych andelov" Rusov.

Hoci sa o neho zaujímali viaceré kluby zo zahraničia vrátane poľského prvoligistu, svoju budúcnosť spojil na najbližšie tri roky so Spartakom. "Vieme, akú kvalitu v Dobrivojovi máme, aký je pre náš klub dôležitý. Pre klub ide o významného hráča, navyše, nedávno si založil vlastnú rodinu, ktorú musí zabezpečiť. Pri zohľadnení všetkých týchto faktorov sme sa mu rozhodli už polroka pred skončením zmluvy ponúknuť lepšie podmienky a predĺženie spolupráce. Teší nás, že prišlo k dohode," dodal na margo dohody generálny manažér Dušan Keketi st.

Rusov chýbal trénerovi Jurajovi Jarábekovi v úvodnom zápase 1. predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015 na pôde maltského FC Hibernians, v ktorom Spartak zvíťazil 4:2. Dôvodom bol otras mozgu z prípravného duelu proti Interu Baku. Vzhľadom na naordinovaný pokoj od lekárov nebude s určitosťou chytať ani vo štvrtkovej odvete EL v Zlatých Moravciach.