Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Sapara sa vracia do Turecka, na dva roky sa upísal Ankarasporu

Marek Sapara Foto: TASR/Martin Baumann

Mareka Saparu v klube poznajú, veria mu a veľmi sa naňho spoliehajú.

Ankara 6. augusta (TASR) - Slovenský futbalový stredopoliar Marek Sapara sa vracia do Turecka, v druholigovom klube Ankaraspor podpísal dvojročnú zmluvu. Do veľkého futbalu vracia po ťažkom zranení kolena. Prvého júla 2013 si počas pôsobenia v Trabzonspore roztrhol bočný vonkajší väz a krížny väz mal poškodený na 70-percent. Koleno je však už v poriadku a Sapara sa vracia na trávniky.

„Som rád, že sa mi podaril návrat do klubového futbalu po tom ťažkom roku. Nebolo to ľahké zranenie, o to viac som sa však snažil dostať späť. V Ankaraspore som podpísal dobrú, dvojročnú zmluvu. Samotné mesto poznám veľmi dobre, veď v Ankare som už v minulosti hrával. Žili sme tu s rodinou, všetkým sa tu páči a poznám celý klub od vedenia až dole. Robia všetko pre dobro klubu, chcú postúpiť do prvej ligy, ktorá im v ostatnej sezóne iba o vlások unikla. Veď vypadli až v play-off. Samotné mesto je fantastické. Moja rodina sa medzičasom rozrástla, mám dve deti a je dôležité, aby sa v tom meste dalo žiť. Ankara má päť a pol milióna obyvateľov, to znamená, že je tu všetko potrebné pre kvalitný život," sprostredkoval slová Saparu pre TASR Michal Čierny zo spoločnosti Stars and Friends.

Sapara sa nevyhol ani otázke možného návratu do slovenskej reprezentácie. "Čo sa týka reprezentácie, ak mám byť úprimný, myslel som aj na to. Otázne je či bude možné sa dostať z druhej tureckej ligy do reprezentácie a je možné, že som sa s ňou týmto nadobro rozlúčil. No ja môžem sľúbiť len to, že budem hrať ako najlepšie viem. Reprezentácia bola pre mňa vždy cťou a ak ma tam opäť zavolajú, bude pre mňa poctou sa tam vrátiť. Tak ako tomu bolo vždy,“ dodal Sapara.

„Mareka v klube poznajú, veria mu a veľmi sa naňho spoliehajú. Marek nemal ťažký rok, preto sme sa snažili nájsť také riešenie, aby bol jeho návrat čo najlepší. Veľkým plusom je fakt, že v Ankare už v minulosti žil. Na staronové prostredie si tak zvykne oveľa ľahšie. Verím, že sa mu budú vyhýbať zranenia a že klubu pomôže vybojovať postup do najvyššej súťaže. To je aj hlavným cieľom Ankarasporu,“ povedal Saparov manažér Karol Csontó zo spoločnosti Stars and Friends, ktorá prestup sprostredkovala.