Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Schalke posilní mladík Thiawom, zmluvu má do roku 2024

Na archívnej snímke z 5. mája 2019 je futbalový štadión nemeckého bundesligistu FC Schalke 04 v Gelsenkirchene. Foto: TASR/DPA

Schalke má veľké finančné problémy, sústredí sa preto na zabudovanie mladých talentov ako Thiaw či Suat Serdar a Ozan Kabak.

Gelsenkirchen 5. júla (TASR) - Nemecký futbalový klub Schalke 04 Gelsenkirchen podpísal zmluvu do roku 2024 s talentovaným obrancom Malickom Thiawom. Osemnásťročný stopér pôsobil v klubových mládežníckych výberoch päť rokov a debut v prvom mužstve absolvoval začiatkom marca.

Thiaw sa narodil v Nemecku senegalskému otcovi a fínskej matke a má fínske občianstvo, hral už za fínsku 17-ku. "Malick má veľký potenciál, preto dostal istú minutáž už v nedávno skončenej sezóne," agentúra DPA citovala člena klubovej rady Jochena Schneidera.

Schalke má veľké finančné problémy, sústredí sa preto na zabudovanie mladých talentov ako Thiaw či Suat Serdar a Ozan Kabak. "V nasledujúcich niekoľkých rokoch si nebudeme schopní dovoliť angažovať skúsených špičkových hráčov. Čakajú nás ťažké časy," dodal Schneider. Schalke má dlhy vo výške 200 miliónov eur.