Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Scolari má podporu u prezidenta konfederácie

Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Felipe Scolari sa usmieva na tlačovej konferencii 11. júla 2014 v Brasilii. Brazília odohrá 12. júla zápas na MS o 3. miesto s tímom Holandska. Foto: TASR/AP

Pre mňa je tým správnym trénerom a mal by ním zostať, vyhlásil prezident Brazílskej futbalovej konfederácie Marco Polo Del Nero.

Sao Paulo 12. júla (TASR) - Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Luiz Felipe Scolari by mal zostať vo funkcii. Vyhlásil to prezident Brazílskej futbalovej konfederácie (CBF) Marco Polo Del Nero, ktorého slová sprostredkovala agentúra Reuters.

"Pre mňa je tým správnym trénerom a mal by ním zostať," uviedol Del Nero. Scolari a jeho zverenci sa dostali pod masívnu paľbu kritiky po semifinálovom debakli 1:7 s Nemeckom, po ktorom päťnásobní šampióni prišli o šancu zahrať si o trofej na domácich MS. V sobotu večer o 22.00 SELČ tak nastúpili "iba" v súboji o bronz proti Holandsku.

"Stala sa taktická chyba. To bol problém našej prehry s Nemeckom. Ale všetci robíme chyby. Môže sa to prihodiť každému. Najdôležitejšie je, že Luiz Felipe robí svoju prácu dobre. Príprava na šampionát bola dobrá, všetko prebiehalo podľa očakávania až do inkriminovaného zápasu s Nemeckom," pokračoval Del Nero v obhajobe Scolariho.