Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Scolari sa snaží pozviechať tím, médiá už hľadajú jeho nástupcu

Tréner domácej Brazílie Luiz Felipe Scolari odchádza z ihriska po semifinálovom zápase futbalových MS v brazílskom meste Belo Horizonte Foto: TASR/AP

Najväčšími favoritmi na post kormidelníka "Selecao" sú údajne Tite, Muricy Ramalho a Vanderlei Luxemburgo.

Teresopolis 9. júla (TASR) - Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Luiz Felipe Scolari sa po krutej semifinálovej prehre 1:7 s Nemeckom na majstrovstvách sveta snaží dať svoj tím dohromady pred sobotňajším duelom o bronz.

"Všetci vieme, čo sa stalo, veľmi sa za to hanbíme, ale život ide ďalej a musíme sa pozerať dopredu. Hráči majú ďalej svoje životy a pre mňa sú stále víťazi. Utrpeli sme hroznú prehru, ale nikto pre to neumrie," povedal médiám v tréningovom kempe v meste Teresopolis.

Scolari vedie brazílsku reprezentáciu druhýkrát, v roku 2002 ju doviedol k titulom majstrov sveta. Teraz môže získať maximálne bronz. Po debakli s Nemeckom ešte neabsolvoval míting s vedením Brazílskej futbalovej federácie, stane sa tak až po skončení šampionátu. "Nechajte nás dohrať turnaj a potom uvidíme, čo sa stane," dodal Scolari.

Brazílske médiá už špekulujú o jeho nástupcovi. Najväčšími favoritmi na post kormidelníka "Selecao" sú údajne Tite, Muricy Ramalho a Vanderlei Luxemburgo.