Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

ŠKF Sereď a MŠK Žilina remizovali v 12. kole Fortuna ligy

Na snímke vľavo kapitán Žiliny Jakub Paur a hráč Serede Denis Potoma v zápase 12. kola Fortuna ligy vo futbale ŠKF Sereď - MŠK Žilina v Trnave v piatok 22. októbra 2021. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Sereď gólovo udrela už pred uplynutím prvej minúty.

Trnava 22. októbra (TASR) - Futbalisti ŠKF Sereď remizovali v piatkovom zápase 12. kola Fortuna ligy v Trnave s MŠK Žilina 1:1. Sereď hrala od 37. minúty bez vylúčeného obrancu Adama Moronga, no hostia nedokázali využiť početnú výhodu. Žilina tak získala v uplynulých siedmich zápasoch ligy len tri body.


ŠKF Sereď - MŠK Žilina 1:1 (1:1)

Góly: 1. Kadlec - 23. Minárik. Rozhodovali: Smolák – Bednár, Vitko, ŽK: Haša - Nemčík, Rusnák, ČK: 37. Morong (Sereď), 140 divákov.

ŠKF Sereď: Yakubu – Kadlec, Ljubičič, Dias, Morong – Iglesias (84. Machuča), Potoma, Gatarič (46. Popovič) – Karrica (71. Yao), Haša (71. Radič), Jureškin

MŠK Žilina: Petráš – Anang, Minárik, Nemčík, Sluka – Ďuriš (74. Slebodník), Fazlagič, Bičachčjan – Rusnák (46. Iľko), Paur, Goljan (65. Jánošík)


Na snímke zľava hráč Žiliny Dávid Ďuriš, hráč Serede Dani Iglesias a dole hráč Serede Adam Morong v zápase 12. kola Fortuna ligy vo futbale ŠKF Sereď - MŠK Žilina v Trnave v piatok 22. októbra 2021.
Foto: TASR - Lukáš Grinaj


Sereď gólovo udrela už pred uplynutím prvej minúty, Kadlec si nabehol do šestnástky, priťukol si s Hašom a umiestnil strelu k vzdialenejšej žrdi - 1:0. Aktivita domácich pokračovala aj v dvanástej minúte, k odrazenej lopte sa v šestnástke dostal Karrica, ale jeho strela zo záklonu bola slabá a Minárik stihol zakročiť. Vyrovnanie prišlo v 23. minúte, keď Paurova lopta z priameho kopu našla na zadnej tyči voľného Minárika a ten hlavou prekonal brankára Serede – 1:1. V 37. minúte chcel Morong odkopnúť padajúcu loptu, avšak trafil atakujúceho Bičachčjana do tváre a keďže bol posledný hráč domácich, rozhodca Smolák ho vylúčil.

Druhý polčas sa od úvodu niesol v znamení tlaku Žiliny, ohrozenie brány Serede prišlo však až v 69. minúte, keď z diaľky vystrelil Bičachčjan. Legionár z Arménska mohol skórovať v 82. minúte, jeho strela z vnútra šestnástky mierila vysoko nad bránu. Gól nedal ani Ljubičič, keď po centri Kadleca mieril v 85. minúte vedľa žrde. Hoci Žilina hrala viac ako polčas v početnej výhode, proti Seredi získala po remíze 1:1 iba jeden bod.

Na snímke tréner Žiliny Peter Černák v zápase 12. kola Fortuna ligy vo futbale ŠKF Sereď - MŠK Žilina v Trnave v piatok 22. októbra 2021.
Foto: TASR - Lukáš Grinaj


hlasy po zápase:

Juraj Jarábek, tréner Serede: "Chcem chlapcom vysloviť absolutórium, pretože Žilina má výborný tím, aj keď sa jej nedarí. Mali sme výborný vstup do zápasu, gól na 1:0, mohli sme pridať aj druhý, ale my rozdávame darčeky a prišiel zbytočný faul, štandardná situácia, nedorozumenie a trest v podobe gólu Žiliny. Škoda aj naivného vylúčenia, cítili sme, že by sme mohli vyhrať, červená karta nás pribrzdila. Každopádne, bod je pre nás dobrý, vážime si ho."

Peter Černák, tréner Žiliny: "Duel sa mi hodnotí veľmi ťažko, v prvej minúte sme inkasovali. Dokázali sme vyrovnať, prišlo vylúčenie, zápas to ovplyvnilo a dostali sme sa do početnej výhody. Hoci sme mali územnú prevahu, Sereď bola kompaktná, ťažko sme sa dostávali do streleckých príležitostí. Opäť nám zlyhala predfinálna a finálna fáza, to sa opakuje rovnako ako v minulom zápase."