Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Slováci odštartovali záverečnú fázu prípravy na EURO 2016

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Hráči reprezentácie si po dvoch dňoch voľna dali zraz už tradične v Senci. Medzi prvými prišiel tréner Ján Kozák.

Senec 1. júna (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia odštartovala záverečnú fázu prípravy na EURO 2016. Hráči si po dvoch dňoch voľna dali zraz už tradične v hoteli Delfín v Senci. Niektorí z nich v ňom bývali aj počas voľna, väčšina však ihneď po návrate z Nemecka odcestovala za svojimi rodinami.

Medzi prvými prišiel tréner Ján Kozák, ktorý si - tak ako všetci - priniesol so sebou aj výbornú náladu. V nej sa niesol aj veľký rozhovor so šéfom športu českého denníka MF Dnes. Kouč SR neobišiel žiadnu tému, vrátane tých háklivejších. Úplne na záver si zaspomínal na penaltový rozstrel v súboji o 3. miesto na ME 1980 v Neapole, v ktorom bol v zápase s Talianskom naším predposledným exekútorom. Pri otázke či si pamätá ako tú svoju penaltu kopol - nezaváhal: "Dal som ju do stredu, Zoff stále riskoval niektorú stranu," citoval Kozáka oficiálny web Slovenského futbalového zväzu.

Jedným autom prišli Stredoslováci Marek Hamšík, Adam Nemec a Michal Ďuriš, ďalší prichádzali postupne. Medzi nimi aj Róbert Mak, ktorý sa tešil nielen z návratu do skvelého kolektívu, ale aj z faktu, že jeho klub PAOK Solún si vybojoval miestenku do playoff o Ligu majstrov v nasledujúcej sezóne.

O 17.00 h sa už rozbehol tréning, večer sa viacerí hráči tešia na premiérovú časť relácie Chart Show venovanej motivačným piesňam, v ktorej bol špeciálnym hosťom Adely Banášovej aj lekár našej reprezentácie Ján Baťalík.

Hektický a náročný bude pre Slovákov aj štvrtok. Dopoludnia ich čaká fotenie v oblekoch, popoludní vybraných hráčov mediálny termín, pred popoludňajším tréningom, ktorý bude prístupný aj verejnosti, spoločné fotenie v dresoch a večer o 20.00 h autogramiáda v City Aréne v Trnave.